avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere casa de pensii!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere casa de pensii!

Buna ziua

Am depus o cerere la casa de pensii in data de 02.09.2024 si nu am primit niciun răspuns !
Ma puteti va rog ajuta cu un sfat ! Ce cai legale am sa i fac sa raspunda la cerere !
Multumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2024
johnny_1961, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:13, 3 Noiembrie 2024
termenul a cam expirat ! depinde si ce ati solicitat , ca o parere , mai asteptati , si eu sunt in aceeasi situatie , am fost ieri la Casa de Pensii si raspunsul , sa mai astept ca deabia lucreaza la cererile din august !
Cam greu o sa vina raspunsurile la petitii de la C.P.

Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată.
Buna seara

Se poate va rog sa mi spuneti ce pot face cu :

Constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit prevederilor Legii nr.188/1999
privind Statutul funcţionarilor publici sau, după caz, potrivit legislaţiei muncii următoarele fapte:
a) nerespectarea termenelor de soluţionare a petiţiilor, prevăzute în prezenta ordonanţă;

Multumesc frumos

Cornel Vasile a scris:

Cam greu o sa vina raspunsurile la petitii de la C.P.

Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 188/1999 este abrogata .

Comisia de disciplină poate fi sesizată:
a) de către orice persoană care se consideră vătămată prin fapta unui funcționar public;
....
(2) Sesizarea se depune la registratura autorității sau instituției publice în cadrul căreia funcționarul public își desfășoară activitatea, respectiv la registratura autorității ori instituției publice la nivelul căreia este constituită comisia de disciplină competentă potrivit prezentei anexe ori se comunică pe adresa de poștă electronică a acestora. Sesizarea se transmite secretarului comisiei de disciplină în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data înregistrării la registratura autorității sau instituției publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la cerere scrisa FYLY FYLY Va rog sa imi spuneti daca institutiile statului sunt obligate sa raspunda in scris unei cereri prin care se solicita o informatie (in speta Casa Judeteana ... (vezi toată discuția)
Termen de raspuns la o cerere Ilincaradu Ilincaradu Buna seara, Care este termenul de raspuns la o cerere, adresata via e-mail,unei facultati de stat? Ce se poate face in lipsa unui raspuns la cererea ... (vezi toată discuția)
Am depus un memoriu la directia ficala Buna ziua am depus un memoriu la direcția fiscala sa venit nici un răspuns ce fac mai departe (vezi toată discuția)