avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Număr camere greșit în contract v/c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Număr camere greșit în contract v/c

Buna ziua,
Soacra mea a primit un apartament în perioada comunistă. După revoluție a fost făcut contract de vânzare cumpărare între ea și firma care a preluat apartamentele. Nimeni nu a observat, însă în contractul acela din 1991 scrie că apartamentul are 2 camere, când acesta are 3 camere. Poate fi rectificat acest contract? Care ar fi procedura de urmat?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2024
raduiliescu91, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 21:21, 6 Noiembrie 2024
Ce firma a preluat apartamentul ? daca mai exista , la aceasta gasiti contractul , la preluarea apartamentelor s-au predat si proiectele dupa care s-au construit . Daca a fost cumparat de la ICRAL , aceste firme s-au desfiintat , arhiva lor fiind preluata de primarii . Am fost intr-o situatie asemanatoare , in contractul meu de vanzare-cumparare s-a trecut gresit numarul apartamentului : 79 in loc de 9 , intr-un bloc cu 20 apartamente . Dupa multi ani am observat asta ( peste 20 ) . Am facut cerere la Primarie , am primit raspuns ca nu gasesc nimic . Am facut revenire la ea - la fel . Acum 8 ani , in an electoral , am revenit cu cererea “ in atentia domnului Primar “ , cam cu 3 luni inainte de alegerile locale . Si - minune - s-au gasit toate actele , in timp scurt , si cred ca in 1 luna aveam o anexa rectificativa la contract . Succes .

Mulțumesc pentru răspuns. Firma este din Alexandria, Edilul SA, a fost preluată de o alta firma care este inca in activitate deci cred că pot găsi contractul. Rectificarea se face la firma aceasta daca găsesc contractul?

Mulțumesc

CHKa a scris:

Ce firma a preluat apartamentul ? daca mai exista , la aceasta gasiti contractul , la preluarea apartamentelor s-au predat si proiectele dupa care s-au construit . Daca a fost cumparat de la ICRAL , aceste firme s-au desfiintat , arhiva lor fiind preluata de primarii . Am fost intr-o situatie asemanatoare , in contractul meu de vanzare-cumparare s-a trecut gresit numarul apartamentului : 79 in loc de 9 , intr-un bloc cu 20 apartamente . Dupa multi ani am observat asta ( peste 20 ) . Am facut cerere la Primarie , am primit raspuns ca nu gasesc nimic . Am facut revenire la ea - la fel . Acum 8 ani , in an electoral , am revenit cu cererea “ in atentia domnului Primar “ , cam cu 3 luni inainte de alegerile locale . Si - minune - s-au gasit toate actele , in timp scurt , si cred ca in 1 luna aveam o anexa rectificativa la contract . Succes .

Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2024
raduiliescu91, utilizator
In opinia mea - da , un act aditional la contract de corectare erori materiale .
Vă mulțumesc pentru răspuns. Doream sa va mai întreb dacă anexa rectificativa la contract s-a putut face la primărie.

Mulțumesc!

CHKa a scris:

In opinia mea - da , un act aditional la contract de corectare erori materiale .

Da , Primaria l-a intocmit , un document de corectare eroare materiala . Dar asta , pentru ca Primaria a preluat arhiva ICRAL ( aceasta fiind firma locala de gestionare a spatiului locativ al Statului , cea de la care noi am cumparat apartamentul , si care - ulterior - s-a desfiintat ) . Daca acea firma , care a preluat firma Edilul SA , exista , normal este sa fi preluat si arhiva . Si atunci , aceasta face actul de corectura , anexa la contract . Apoi , cu acest document , faceti corectia si la cartea funciara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: ... Ileana2022 Ileana2022 Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: este scrisă greșit scara, atât în contractul de vânzare-cumpărare (întocmit în ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cu act de proprietate rătăcit pemil91 pemil91 Buna ziua, avem un apartament mostenire pentru care nu se mai gaseste actul de proprietate. Unde ne putem adresa sa facem un duplicat. Multumesc (vezi toată discuția)
Pierdut contractul de la apartament galosh galosh Am tot cautat sfaturi pentru pasii care trebuiesc urmati in cazul pierderii/distrugerii a contractului de la apartament, si nu am gasit. Apelez aici ca poate ... (vezi toată discuția)