avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum se ponteaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum se ponteaza ...

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cum se ponteaza salariatii care lucreaza intr-o societate care nu desfasoara activitate in weekend?
Trebuie pontati in weekend sau este de ajuns sa li se dea diurna si sa le asigure cheltuielile cu deplasarea si cazarea?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
Chrisblinky2024, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:45, 4 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se ponteaza daca nu lucreaza in week-end. Li se acorda doar diurna si cheltuielile de delegare aferente.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci, este de ajuns sa i se plateasca diurna si cheltuielile cu cazarea si deplasarea? Este corect asa?
da, este corect.
Vreau sa ma asigur fiindca stiu ca Lg 53/2003 prevede acea perioada de repaus, nu intra acest aspect in contradictie cu Codul Muncii?
Nu are cum sa fie contradictie .. daca nu lucreaza, cum sa fie pontat prezent..in pontaj se va mentiona delegatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia-preaviz zile lucratoare weekend HoncuRoxana HoncuRoxana Buna seara, Mi-am depus demisia, urmeaza sa stau in preaviz 20 de zile lucratoare, dar firma ma obliga sa lucrez de luni pana duminica inclusiv deoarece ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale soferi mioara danaila mioara danaila O firma de turism organizeaza, la cererea clientilor ,excursii in week-end. Soferul este angajat cu contract de munca de 8 ore. In cursul unei saptamani , ... (vezi toată discuția)
Diurna popanaid popanaid Buna ziua, va rog sa-mi spuneti, in cazul in care un angajat este trimis intr-o delegatie care incepe joia si se termina martea, primeste diurna si pentru ... (vezi toată discuția)