avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare contabila venituri din cotizatii la ong
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare contabila venituri din cotizatii la ong

cotizatiile membrilor unui ONG se trec in contul de venituri doar la incasare sau se inregistreaza in contul de venituri conform statutului chiar daca nu sunt incasate la scadenta (sau la terminarea exercitiului financiar respectiv)?
Va multumesc pentru atentie si va doresc o zi buna in continuare.
Cel mai recent răspuns: ioanalex , utilizator 09:04, 10 Februarie 2010
Cotizatiile se trec pe venituri odata cu emiterea facturii sau daca nu utilizati factura la incasare.
daca la emiterea facturii cotizatiile se trec pe venit si nu se incaseaza pana la terminarea exercitiului financiar, rezultatul exercitiului va fi diferit fata de rezultatul exercitiului financiar obtinut in cazul in care se inregistreaza venituri doar la incasare .
nu este o problema in acest caz?
exista undeva in legislatie specificata inregistrarea cotizatiilor pe venituri?
In Ordinul 1969/2007 nu rezulta clar la contul 731 daca sunt inregistrate doar cele incasate sau sunt si cele datorate
si in ce caz se emite factura pentru cotizatii?
va multumesc , o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong viogaf srl viogaf srl Va rog frumos am o nelamurire.... In cazul unui ONG care are ca scop activitatea de consultanta si indrumare profesionala cum inregistrex in ctb cotizatiile ... (vezi toată discuția)
Autofinantarea ong este obligatorie prin lege? Nicoleta12 Nicoleta12 Buna seara, Nicoleta este numele meu si sunt membra a unei organizatii tip ONG. As vrea sa stiu daca membrii inscrisi ai unei astfel de organizatii ar trebui ... (vezi toată discuția)
Factura pentru activitati fara scop lucrativ? catadiac2 catadiac2 Un club sportiv incheie un contract cu un alt ONG, avand ca obiect organizarea de cursuri sportive pe propietatea acelui ONG. Modelul de contract este pe ... (vezi toată discuția)