avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, vreau sa stiu daca in lege exista vreo ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, vreau sa stiu daca in lege exista vreo reglementare ...

Buna ziua, vreau sa stiu daca in lege exista vreo reglementare pentru excluderea unui membru din asociatie din diverse motive(este recalcitrant,rau platnic,etc).Multumesc
Cel mai recent răspuns: zidane23 , utilizator 11:33, 5 Noiembrie 2024
Buna ziua

Da, exista, legea 196/2018

Revocarea sau numirea se face in cadrul adunarii generale a proprietarilor.

Art53
Adunarea generală a proprietarilor membri ai asociației de proprietari are următoarele atribuții:
a) alege și revocă din funcție președintele, ceilalți membri ai comitetului executiv și cenzorul/comisia de cenzori;

Numai ca trebuie sa aveti grija si la Art 54
(2) Comitetul executiv este format din președintele asociației și un număr par de membri, nu mai mare de patru, astfel încât numărul membrilor comitetului executiv nu poate fi mai mare de cinci.

Deci in functie de numarul de membri din comitet, fie il inlocuiti cu alta persoana, fie mai rvocati inca un membru.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
BogdanGri, utilizator
Nu este o astfel de prevedere...
Este vorba despre membru din Asociatie, nu despre membru in CeX. Membrul din Asociatie nu poate fi exclus si nici nu i se poate interzice adeziunea in Asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv ... Vali P. Vali P. In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost ... (vezi toată discuția)
Asociatie forma1 forma1 Buna ziua cind renunt sa mai fi Presedinte al Asociatie de propretar ce demersuri trebe sa faci ??Multumesc (vezi toată discuția)
Revocare comitet executiv Marius Campeanu Marius Campeanu Buna seara. Suntem o Asociatie de proprietari cu aproximativ 100 de membrii, acum un an a fost ales un nou Comitet executiv si un nou Presedinte. Dupa alegeri ... (vezi toată discuția)