Bună seara ! Am o prietena care urmează sa și deschidă un salon ea este coafeza , în aceeași încăpere as dorii sa ocup un loc pentru manichiura pedichiura care este varianta cea mai buna pentru ambele părți ca ea sa ma angajeze și dacă da ce ar trebuii sa fac asta ar însemna să bat pe aceasta casa toți banii iar dacă închiriez un loc cum trebuie sa procedez sa am casa de marcat separata.? Trebuie sa mi fac firma ? Și totuși as vrea sa am și carte de munca spuneți mi va rog cum sa procedez sa fie mai ok
IoanGRG
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
In primul rand, salonul de infrumusetare trebuie autorizat la DSP, cat si la Primarie. Autorizatia se emite / societate. Deci avem 2 situatii:
1. te angajezi la prietena ta, ea isi face firma si obtine toate autorizatiile, partea financiara e intre voi.
2. fiecare cu firma ei, se deschid 2 puncte de lucru (unul va avea camera X specificat in acte), deci 2 seturi de autorizatii.
Mai ar fi si o varianta hibrida, de contract de colaborare intre firme, ea obtine autorizatiile pe intregul spatiu, si "cedeaza" camera de mani-pedi catre societatea ta, urmand ca dvs sa facturati firma ei pentru serviciile prestate, sau sa aveti 2 case de marcat, fiecare cu treaba ei.
Daca sunteti ok cu ideea de angajat- angajator, nu va trebuie firma. Daca doriti firma ajungeti in varianta de colaborare, care suporta mai multe variante.