avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Am deschis o succesiune acum 2 ani, iar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Am deschis o succesiune acum 2 ani, iar notarul nu ...

Bună ziua
Am deschis o succesiune acum 2 ani, iar notarul nu a vrut sa continue fiindcă mama a lăsat 3800 Lei datorii ce apar la Camera Notarilor .
Ce pot face sa casez aceasta datorie lăsată de defuncta.Precizez ca nu vreau sa plătesc fiindcă nu am bani.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:20, 21 Noiembrie 2024
Buna ziua

Acceptarea calitatii de mostenitor presupune atat acceptarea activelor cat si pasivelor (datoriilor). Nu puteti alege sa acceptati selectiv ce vreti si ce nu vreti.

De asemenea, trebuie sa stiti ca pentru datorii veti fi tinuta responsabila numai in masura activului dobandit prin mostenire. Adica nu veti fi obligata sa suportati din fonduri proprii datoriile defunctei.

Trebuie sa vedeti de unde vine datoria, daca s-a prescris, iar daca nu, o platiti din ce ati mostenit.
Am subliniat ca nu voi plăti, avocatul meu se screme de 2 ani cu hârtia depusa la judecătorie.Sincer eu cred ca mi a luat banii și nu a făcut nimic. Voi vreti sa dau bani si la avocați sa plătesc si datoriile la alții, lege (editat- atentie la limbaj) . Ce sa oprească statul daca eu nu am acceptat moștenirea cu datoriile încă? Serviciul nu am ,eu lucrez când vreau și nu în tara sclava
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu platiti nimic, nu mosteniti nimic... sunteti liber, ce va nemultumeste ?
Ma nemulțumește șpagă PS care am dat-o la cei ce lucrează cu legile, fiindcă nu am primit chitanță pe aceste servicii .
Mă nemulțumește nesimțirea, lipsa de respect de care dau dovada autoritățile implicate ,și ma nemulțumește faptul ca trebuie sa plătesc pentru ce a consumat defuncta când era în viata .Mă nemulțumește ca judecătoria sectorului ...îmi face ping pong de aproape 2 ani hârtia și ca avocatul e un betiv notoriu ce nu își face treaba.
Și mai mă nemulțumește notarul care a deschis succesiunea și nu a închis-o nici după acești 2 ani ,mă nemulțumește ca trebuie sa plătesc impozitul mult mai mare cu cât lungesc treaba asta.
O pot lăsa asa și 50 de ani ,e doar o moștenire pe care îmi iau chiria lunar .

gi-jane2 a scris:

nu platiti nimic, nu mosteniti nimic... sunteti liber, ce va nemultumeste ?

12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura succesorala nu se închide.
Se suspenda. Și suspendata rămâne. Fie pana o continuați, fie pana o rezolvați la instanță.
Defuncta era mamica dvs. Cum vedeți problema? Defuncta consuma și moștenitorii le arata creditorilor degetul mijlociu, sau cum? Noi ăștia, "sclavii", ne plătim datoriile la timp.
Dvs vreți moștenire, dar fără sa plătiți.
Și aflați ca ați acceptat moștenirea. Tacit. Luați chirie de pe urma bunurilor, iar folosirea, conservarea și administrarea bunurilor sunt acte de acceptare.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2024
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit banca Florin Negrea Florin Negrea Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu certificatele de deces , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! acum un an mama a decedat si am ramas trei mostenitori. ... gabikriss gabikriss Buna ziua! Acum un an mama a decedat si am ramas trei mostenitori. Nu facem succesiunea apartamentului in viitorul apropiat. Pot eu ca fiica mostenitoare sa ... (vezi toată discuția)
Drept civil - succesiune ileana7 ileana7 Buna seara, Doresc sa deschid succesiunea de urma mamei, decedata in 2011, suntem 2 copii, eu administrez toate bunurile, sora nimic si nu a acceptat ... (vezi toată discuția)