avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept folosinta gard, ca bun comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept folosinta gard, ca bun comun

Buna ziua, imi puteti spune va rog ce fel de document ar fi potrivit pt urmatoarea situatie?

Vecinul meu solicita achitarea unei sume de bani de catre mine pt a putea folosi in continuare gardul care desparte terenurile noastre. In caz contrar ameninta ca va demonta acest gard. Gardul a fost inaltat de dansul, inainte ca eu sa ma mut in casa vecina.

As dori sa ma asigur ca dupa achitarea acestei sume de bani nu va veni cu alte pretentii materiale si nici nu va demonta gardul, in ciuda achitarii acestei sume initiale. Ce clauze ar trebui specificate in acest sens?

Este neaparat nevoie ca documentul sa fie autentificat la notar sau e suficienta intelegerea intre parti (cu/fara martori)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 13:07, 7 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru linistea dvs. faceti acel document la notar.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă va place gardul și e mai economic comparativ cu a face altul, e ok sa ii dati bani, desi nu e corect, el trebuia sa îl facă impreuna cu vechiul proprietar. Dacă nu vreti, nu ii dati și faceti altul dvs pe terenul dvs din banii dvs si el sa rămână cu gardul lui, pe poziție sau demontat.
Dacă vreți sa dati bani, hârtia poate fi de mana, ca ati convenit sa contribuiți amandoi și gardul e comun, ca nu aveti pretenții materiale reciproc, ca veti contribui și pe viitor impreuna egal la repararea lui cand va fi cazul.
De asemenea, conteaza despre ce suma e vb, daca merita etc.
Poate ar trebui sa va sfătuiți cu un avocat.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , in primul rand cum sunt orientati stalpi , spre el sau dumneavoastra , asta defineste dreptul asupra gardului in cazul ca nu este construit de el si doar foloseste un pretex de a obtine bani . Ca sa ceri bani trebuie sa dovedesti cu acte ca ai cheltuit pentru acest lucru si ce suma , poate este poleit si trebuie facut credit pentru plata , depinde de fiecare om ce a visat noaptea . Daca totusi doriti sa aveti liniste faceti act autentic cu el pen tru a stabili pe ce cere bani cat si conditiile de uz si utilitate sau va faceti singur gard daca este mai ieftin decat sa il platiti si cand el va vinde vine cineva cu alte pretenti .
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si cu ce v-ar deranja daca demonteaza gardul?
1.Prima data o sa-l intrebati daca are autorizatie de demolare,
2. Lucrari pe hotar numai cu aprobare din partea vecinului, altfel sesizare la Primarie.
3. Chiar credeti ca va demola gardul? Asta e o vorba.. doar sa va faca sa dati ceva bani , daca sunteti naiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune (dovada dreptului de proprietate) liz1977 liz1977 Am deschis rol pt obtinerea unui teren pe baza de uzucapiune (teren alipit curtii mele de cca 40 de ani). Problema mea este cu vecinul de langa terenul meu ... (vezi toată discuția)
Amenda primarie refuz demolare baraca de lemn silversentinel silversentinel Buna. Am o nelămurire. Avem o baraca din lemn, fara fundatie care este amplasata chiar lângă gardul vecinilor. Problema este ca ei și-au clădit o ... (vezi toată discuția)