Bună seara. Am cumpărat un imobil in anul 2016. Vânzătorul imobilului se află în divorț. Soția lui a cerut o expertiza imobiliară a imobilului. Vânzătorul a primit o înștiințare pentru efectuarea expertizei. Am luat legătura cu expertul, care nu avea la cunoștință faptul că pârâtul (vânzătorul) nu mai este proprietarul imobilului. Mi a cerut un CF din care să reiasă că eu și soția suntem proprietarii imobilului. Totodată dorește să fac o declarație că nu sunt de acord și nu i permit să se facă expertiza. Menționez faptul că înștiințarea pentru expertiză este pe numele fostului proprietar. Sunt obligat să dau declarația? Mulțumesc
Instanta trebuia sa cunoasca situatia clara a imobilului, faptul ca vanzatorul nu mai este proprietar. Datele corecte se trimit expertului de catre instanta prin adresa de desemnare. Poate fi o greseala din partera instantei, daca sotia a mentionat in dosar ca proprietarul este alta persoana.
Extrasul de carte funciara/ copie xerox, dupa documentul dvs. vi s-a cerut pentru ca expertul sa ceara instantei date corecte despre partile in proces, despre proprietari, grabind astfel lucrurile.
Nu aveti obligatia sa dati nicio declaratie, in conditiile in care dvs. nu sunteti implicat in proces dupa cate inteleg. Nu trebuia sa luati dvs. legatura cu expertul, nefiind dvs. persoana parata. Trebuia sa dati retur instiintarea de expertiza, aceasta nefiind pe numele dvs. Banuiesc ca din 2016 pana in prezent, ca nou proprietar, ati facut ceva modificari/ modernizari si o expertiza nu ar putea arata exact stadiul din 2016.
Expertul sa notifice instanta despre situatia existenta si imobilul are alt proprietar din 2016. Instanta poate dispune, sa se faca totusi expertiza, caz in care va trebui sa permiteti accesul.
Înștiințarea de expertiză a primit o cine mi a vândut imobilul( pârâtul). Eu am contactat expertul să i aduc la cunoștință faptul că pârâtul din procesul de divorț nu mai este proprietarul imobilului. Să înțeleg că ar trebui pârâtul să trimită înștiințarea înapoi la expert? Mulțumesc
Menționez faptul că s au adus îmbunătățiri și modificări importante asupra imobilului de către noi. Expertul a spus că se poate face o expertiza înainte de vânzare. Dar este mai greu pentru că este nevoie de fotografii etc cu imobilul înainte de fi vândut.
Paratul daca a primit convocarea la expertiza trebuie sa comunice expertului ca nu mai este proprietarul imobilului. A primit convocarea al expertiza deoarece era adresantul si la dosarul cauzei nu erau/ nu au fost avute in vedere date despre schimbarea proprietarului.
Se poate face expertiza inainte de vanzare daca exist documente in acest sens, respectiv poze cu ce era la data vanzarii si facturi, chitante, contracte cu modernizarile existente in prezent.