avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu minim contributiv
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu minim contributiv

Stagiu minim contributiv

Vă rog să mă lămuriți în privința stagiului minim contributiv, și anume dacă șomajul din cursul anului 1992(conf.L 1/1991) care este consemnat în cartea de muncă cu cuantumul din acea perioadă, este luat în calcul în determinarea stagiului minim contributiv de 15 ani.
Care este explicația că șomajul după 01.04.2001 reprezintă stagiului de cotizare contributiv, iar cel anterior acestei date este necontributiv?
La șomajul anterior datei de 01.04.2001 instituția care îl acorda nu avea si obligația plății contribuțiilor de asigurări sociale?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 5 Noiembrie 2024
Se pare ca nu se platea contributia de asigurari sociale , Legea 1/1991 nu este destul de clara in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog, in cei 15 ani (necesari pentru depunerea ... Victor Brah Victor Brah Buna seara. Va rog, In cei 15 ani (necesari pentru depunerea dosarului de pensie) intra si somajul si armata ? Multumesc, (vezi toată discuția)
Buna ziua ! perioada de somaj in baza legii 1/1991, consemnata ... Daniel_CD Daniel_CD Buna ziua ! Perioada de somaj in baza Legii 1/1991, consemnata in cartea de munca constituie stagiu de cotizare contributiv sau necontributiv, in actuala ... (vezi toată discuția)
Bună seara.vă rog să mă ajutați cu o nelămurure,pe decizia ... Fercu Ana Fercu Ana Bună seara.Vă rog să mă ajutați cu o nelămurire,Pe decizia de recalculare pensie am un stagiu de cotizare realizat 35 ani 20 zile,,stagiu de cotizate ... (vezi toată discuția)