avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezilierea contractului de arenda dupa decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezilierea contractului de arenda dupa decesul proprietarului

Buna ziua, suntem trei frati care au mostenit de la parinti cateva suprafete de teren. Acum dorim sa facem succesiunea, iar terenul care am convenit sa il primesc eu este dat in arenda de parinti, inainte de decesul lor.

As dori sa aflu care ar fi posibilitatea rezilierii acestui contrat de arenda, in situatia in care nu este stipulata o clauza in contract ca acesta poate fi reziliat la decesul proprietarilor. Ce as putea face in acest caz ca sa intru in posesia terenului? Are actualul arendas dreptul la preemptiune, sa achizitioneze acest teren chiar daca eu nu sunt de acord?

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune al arendasului se aplica si in cazul donatiei ? KaskooW KaskooW Tatal meu, foarte in varsta, doreste sa-mi doneze terenul agricol proprietatea sa si notarul imi cere un document cu refuzul arendasului de a-si exercita ... (vezi toată discuția)
Incetare contract arenda. deces arendator alinc2000 alinc2000 Buna ziua. In anul 2007 bunicul meu a incheiat cu o societate un contract de arenda pentru o perioada de 10 ani. In primavara acestui an au decedat ambii ... (vezi toată discuția)