gi-jane2 a scris:
Cum sa aveți etajul? Îl puteți avea prin partaj dacă se poate imparti în natura și veți avea de platit sulta pt diferenta
Oricum, va trebui sa va uitați pe acte, 19%, nu inseamna o treime.
Eu cred ca aveți 3/16 în coproprietate cu fratele și cu un părinte care are pe lângă jumatate din casa, are încă 1/8 mostenita
Actul de moștenitor spune: ca eu am 3/8, ca cealaltă ruda, iar restul ii revine persoanei respective.
Da, după decesul unuia dintre părinți asa a ieșit succesiunea. Când situația era mai buna, se presupunea ca fiecăruia ii revine un etaj, de aceea am și renovat etajul de la rosu.
A zis ca este prea scumpa procedura ca sa ne împartă etajul pe fiecare persoana. Si a rămas asa. Ne-a păcălit, iar acum primesc numai amenințări.
Însă acum, ma tem sa nu rămân fără acesta. În acte nu se specifica partea fiecăruia. Iar persoana aflata în cauza mi-a spus ca oricum va lua jumătate de etaj.
Acum face tot posibilul sa ma mut, îmi restricționează accesul la facturi, încuie porțile etc.
Astfel eu ca eu voi avea șansa să îi plătesc aceea sulta pe partea respectiva? Se va lua în considerare ca a fost la rosu? Detin facturi pentru absolut tot + dovezi a abuzurilor făcute.
Ma gândeam nefiind specificat cine ce are, în partaj, sa primească toată curtea, ca eu sa rămân totuși cu etajul respectiv.