avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună dimineața ! Instanța dorește să se pronunțe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună dimineața ! Instanța dorește să se pronunțe direct, ...

Bună dimineața ! Instanța dorește să se pronunțe direct, pe îndreptarea de eroare de calcul, fără să trimită cererea către camera de consiliu. Ce pot să fac ? Ieri 05.11.2024, a fost procesul și a spus că se pronunță conform art. art. 260 din CPC de la 1865 și a mânat pronunțarea pentru termenul de 12.11.2024. Vă rog să mă ajutați. Vă mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este clar ce camera de consiliu si de ce, de cand e dosarul, despre ce, de ce se aplica CPC de la 1865...
Bună seara! Dosarul este din 2010, de succesiune, după tatăl meu. Am acces la dosarul electroni, din care au fost șterse Obiecțiunile subsemnatei la expertize și evaluări. Am solicitat îndreptări de erori, dar și acestea au fost postate cu întârziere. Acum când mă uitam pe dosarul electronic, a eliminat cineva documente. Referitor la camera de consiliu, așa scrie în art. 281, citez ,,Instanța se pronunță prin încheiere dată în camera de consiliu.,,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va axati pe lucruri fara relevanta juridica si nu va ajuta. Vorbiti cu avocatul din dosar, va rog.
Dosarul electronic nu este dosarul oficial, acolo mai sunt erori. Dosarul oficial este cel pe hartie, de la instanta, din pacate.
Instanta se pronunta fie in camera de consiliu, fie in sedinta publica. Stati linistit, se va pronunta in camera de consiliu prin punerea incheierii la dispozitia partilor prin serviciul de grefa a instantei. E mai probabil, dar sigur ca nu va pot garanta asta.
Cred ca nu stiti ce inseamna camera de consiliu, dosarul nu pleaca nicaieri daca instanta se pronunta in camera de consiliu, nu se trimite la nimeni, acelasi judecator se va pronunta.
Aveti grija ca nu cunoasteti dispozitiile legale si le interpretati eronat, va faceti niste asteptri si veti fi dezmagit. Si nu va fi nimeni de vina ca nu cunoasteti legea.
Vorbiti, va rog, cu un avocat si sfatuiti-va si privind toate indreptarile si detaliile pe care le-ati precizat, vedeti daca ele au relevanta juridica, pentru ca ma tem ca ingreunati un dosar fara sa aveti rezultate favorabile.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Bună seara ! Vă mulțumesc, cu respect.
Bună dimineața ! Vă rog cu respect, să-mi spueți care este termenul de depunere a unei cereri de îndreptare de judecată (nu eroare materială) a unei hotărâri. Vă mulțumesc

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare materiala maneaileana maneaileana am primit o amenda de la politia locala am platito la impozite si taxe si dupa acea am primit o citatie de la impozite ca am de platit o amenda cu aceasi suma ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare incheiere de sedinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In incheierea de sedinta s-au strecurat erori in sensul inexactitatii celor relatate in cadrul sedintei publice la termenul de proces si omiterea ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala Dani12 Dani12 Buna ziua Se considera eroare materială daca instanta spune in decizie: - pârâtul plătește reclamantei suma de x lei Si dupa revine si spune Sa ... (vezi toată discuția)