avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Indreptare eroare materiala

am primit o amenda de la politia locala am platito la impozite si taxe si dupa acea am primit o citatie de la impozite ca am de platit o amenda cu aceasi suma ca cea care am platito am mers si am citit dosarul si am constatat ca cei dela judec au gresit seria pv si au trecut alta serie precum si adresa mea deacea am facut cerere de indreptare si mi sa spus de cel care a primit cererea sa astept acasa ca mi va veni rasp prin posta dar am constatat ca mi a fost resp si mi sa dat un nou term nu inteleg de ce poate imi explicati dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 19:58, 16 Februarie 2012
Daca vi s-a dat termen, vorbiti cu judecatorul si ii explicati situatia.
Nu vă putea da termen ptr că cererea de îndreptare eroare materială se judecă in camera de consiliu. Probabil aţi făcut altă cerere sau s.a înţeles altceva din cererea pe care aţi depus.o.
DEDITA MIHAELA a scris:

Nu vă putea da termen ptr că cererea de îndreptare eroare materială se judecă in camera de consiliu. Probabil aţi făcut altă cerere sau s.a înţeles altceva din cererea pe care aţi depus.o.

Îndreptarea, lămurirea şi completarea hotărârii

Art. 281

(1)Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul, precum şi orice alte erori materiale din hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu sau la cerere.

(2)Instanţa se pronunţă prin încheiere dată în camera de consiliu. Părţile vor fi citate numai dacă instanţa socoteşte că este necesar să dea anumite lămuriri.
(3)În cazul hotărârilor, îndreptarea se va face în ambele exemplare ale hotărârii.

Am avut cateva indreptari unde au fost citate partile, unde erau necesare lamuriri si a fost in folosul justitiabilului citarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in redactarea sentintei robertvoicu robertvoicu am primit o sentinta (iesire din indiviziune)redactata gresit.am inteles ca se depune o cerere in instanta.exista un termen pentru depunerea acesteia? (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca gresita gabriela tache gabriela tache am primit de la tribunal hotararea judecatoreasca definitiva dar sunt scrise gresit numerele parcelelor de teren. Cum se pot indrepta aceste greseli si cat ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare incheiere de sedinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In incheierea de sedinta s-au strecurat erori in sensul inexactitatii celor relatate in cadrul sedintei publice la termenul de proces si omiterea ... (vezi toată discuția)