Buna ziua! O matusa care a decedat a avut 5 hectare teren arabil ale dansei.Matusa nu a avut copii si sotul si parintii dansei au decedat cu mult inainte.
Suntem mai multi mostenitori ( nepoti,din partea surorii si ai fratelui defunctei matusi), care avem dreptul la acest teren agricol.
Unul din acesti mostenitori pretinde ca are testament facut de matusa noastra in care i-ar fi lasat cele 5 hectare pamant.Terenul nu a fost intabulat ( masurat).Unde pot afla daca unul din
mostenitori ( nepoti de sora/frate) are testament sau nu ,pt.ca nu l-a aratat niciodata.Nu am fost chemati niciodata la deschiderea asa zisului testament la notar.
Tot acelasi mostenitor pretinde ca are certificat de mostenitor pe care l-ar fi facut la notar dupa moartea matusii.Nu am fost notificati sau chemati de notariatul unde s-ar fi intocmit acest certificat de mostenitor.Unde pot afla daca unul din mostenitorii are sau nu acest certificat de mostenitor si daca e legal? Banuiesc ca acest mostenitor a vandut ilegal,adica la negru,cele 5 hectare teren arabil ale matusii. Ce se poate face pentru a obtine dreptul care mi se cuvine ca si mostenitor legal al matusii care a detinut terenul arabil? Astept cu mult interes raspunsurile dvs.Va multumesc!
Cred ca e a treia ( sau a patra ) oara cand reveniti cu acelasi mesaj , incalcand regulamentul forumului . Ati tot primit raspunsuri , inclusiv de la un notar ( raluk ) , dar pare ca nu le credeti , sau nu le intelegeti . Notarul NU trebuia sa-l intrebe pe unchi daca mai sunt si alti succesibili , ci daca are mostenitori rezervatari . Si nu are … Nu trebuia sa va convoace la deschiderea testamentului , ca nu e treaba dvs. ce a dispus matusa pentru cauza de moarte , era dreptul ei . Ca sa aflati daca unchiul are sau nu testament , nu va puteti adresa decat instantei , doar aceasta poate dispune ca notarul sa prezinte acest document ( nu dvs. , ci instantei ) , cu toate costurile pe care le incumba un proces . Daca unchiul chiar l-a avut , veti pierde procesul si-i veti plati toate cheltuielile de judecata pe care le va face ( avocat ,s.a.m.d. ) . Il dati in judecata si veti afla … Alta solutie nu aveti .