avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumpararea de 1 an vechime munca pt. atingerea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumpararea de 1 an vechime munca pt. atingerea stagiului contributiv ...

Cumpararea de 1 an vechime munca pt.atingerea stagiului contributiv de 35 ani se valorifica si la pensie limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare cu 5 ani sau doar la pensie limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 8 Noiembrie 2024
Perioada acoperită de contractul de asigurare reprezintă stagiu de cotizare și este luată în calcul la obținerea pensiei pentru limită de vârstă.
Deci e considerat stagiu de cotizare contributiv in ambele cazuri?
Este stagiu contributiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta de pensionare asandulescu asandulescu Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care ar fi varsta la care pot sa ma pensionez tinand cont de Legea 380/24.12.2013 referitor la grupa 1 de munca.Datele mele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in perioada 1987 - 1999 am lucrat 100% 7 ani in grupa ... Corneliu0962 Corneliu0962 Buna ziua, In perioada 1987 - 1999 am lucrat 100% 7 ani in grupa I si 4 ani si 6 luni grupa II. Conform legii mi s-ar reduce varsta de pensionare cu 4 ani ... (vezi toată discuția)
Cumulare ani vechime liviupgr liviupgr Buna, Tatal meu are 61 de ani. Are 28 de ani vechime cu contributia la fondul de pensii a statului Roman, din care 13 ani lucrati in grupa a 2-a, plus ... (vezi toată discuția)