avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara, Soțul meu lucrează ca și agent ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara, Soțul meu lucrează ca și agent vânzări iar ...

Bună seara,
Soțul meu lucrează ca și agent vânzări iar firma nici măcar acum nu i-a pus la dispoziție anvelope de iarnă. În cazul în care îl oprește poliția ce poate să facă? Locuim în Maramureș iar aici deja e polei de multe ori dimineața. E posibil ca poliția să trimită amendă pe firmă în cazul în care este oprit cu autoturismul firmei?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:40, 7 Noiembrie 2024
Buna ziua

Amenda o primeste soferul, cel care conduce masina, nu firma care o detine. La fel si punctele de penalizare.

Articolul 102 din OG 195/2002
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau fără a avea montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Anvelopele de iarna pentru autoturisme trebuie obligatoriu montate acum cu 1 noiembrie (asa zicea ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie! ionutpiscot ionutpiscot buna seara,cine poate sa mi spuna si mie cum sta treaba cu anvelopele de iarna?daca nu e zapada se da amenda in cazul in care nu am pe masina anvelope de ... (vezi toată discuția)
Anvelope pentru zapada lemia50 lemia50 Buna ziua.Pana la urma ,cand devin obligatorii anvelopele de zapada,incepand cu 1 noiembrie sau la circulatie pe drumuri cu zapada?Am inteles ca legea se ... (vezi toată discuția)