avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună dimineața. Poate mă puteți ajuta cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună dimineața. Poate mă puteți ajuta cu următoarea situație. ...

Bună dimineața.
Poate mă puteți ajuta cu următoarea situație.
Sunt căsătorită,în timpul căsătoriei am avut o relație cu un bărbat în urma căreia a rezultat un copil .
Copilul este pe numele soțului . Acesta l a recunoscut iar acum tatăl său biologic dorește ca copilul să i poarte numele .
Aceste susține ca mă va da în judecata pentru ca acest copil să i poarte numele .
Ce este de făcut ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:21, 9 Noiembrie 2024
Tatal copilului are dreptul sa deschida proces și sa tagaduiasca paternitatea copilului fata de soțul dvs astfel încât acesta să fie radiat din certificat și sa se elibereze unul nou cu datele reale ale tatălui biologic.
Nu va puteți opune și nici nu exista o alta cale administrativa pentru întrarea în legalitate.
Dacă tatal biologic a fost violent cu dvs sau nu va doriți o relație cu el atunci în cadrul procesului puteți solicita sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice.
o sa fie tata in certificat, dar nu o sa ii poarte numele daca dvs va opuneti.
Există aceasta posibilitate? Să nu i poarte numele ?
Și să nu se ocupe de el deloc ?
Filiația e una, numele e alta. Va fi tata dacă acționează în instanta și va avea drepturi si obligații de tata indiferent de ce nume poarta copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)