avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen depunere cerere ordin prefect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen depunere cerere ordin prefect

am un imobil cumpărat in 1983 cu contract de vanzare-cumparare sub incidenta Legii nr. 58/1974 prin care terenul aferent construcțiilor se trece in proprietatea statului ( in cazul meu, 250 mp). Suprafata totala a terenului este undeva la aprox. 780 mp (curte+ terenul aferent).
Ma confrunt de 5 ani in legătura cu rezolvarea acestei situatii, iar primaria mai mult ma încurcă decât sa ma ajute, invocând tot felul de scuze și alte metode de rezolvare care ulterior tot sunt respinse. Am citit ca pentru aceasta situatie, este nevoie de emiterea ordinului prefectului dar Inginerul din cadrul primăriei spune ca o cerere întemeiată pe art. 36 din Legea 18/1991 nu poate fi soluționată decat prin respingere de catre Comisia locala de fond funciar pentru ca termenul in care trebuia sa depun cererea era pana in 1998.

Întrebarea mea este : poate fi făcută o cerere pe baza art. 36? Nu este termenul expirat de deounere a cererii? Dacă pot face aceasta cerere, ce suprafata trebuie sa solicit in cerere : 250 mp sau 780mp (total)?

va mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Emiterea ordinului prefectului Ioana 2 Ioana 2 Buna ziua!! Cinr ma ajuta si pe mine? Primaria de la nou te incurca, nu te ajuta . Terenul meu este cumparat de la o ruda in anul 82. Vreau sa se emita ... (vezi toată discuția)
Ordin al prefectului apeiron2 apeiron2 As dori sa intreb cand si in ce conditii se emite OARDINUL PREFECTULUI? (vezi toată discuția)