avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. In calitate de asociatie de proprietari de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. In calitate de asociatie de proprietari de bloc, vrem ...

Buna ziua. In calitate de asociatie de proprietari de bloc, vrem sa montam camere de supraveghere video in bloc. Vroiam sa stiu care sunt cerintele legale pentru aceasta. Stiu ca pt firme exista obligatia ca acestea sa fie instalate de o firma autorizata de politie. Dar din ce am inteles firmele au obligatia sa instaleze camere de supraveghiat pt protejarea bunurilor. In ceea ce priveste persoanele fizice aici nu trebuie sa fie instalate de o firma autorizata si nu stiu unde se incadreaza asociatiile de proprietari?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:58, 13 Noiembrie 2024
Buna ziua

Este obligatorie instalarea de catre o firma autorizata in cazurile in care legea prevede obligatia asigurarii pazei bunurilor. Asociatiile de proprietari nu sunt incluse in aceasta lista (Art 2 din legea 333/2003).

Pentru instalarea si utilizarea camerelor de supraveghere asociatiile de proprietari trebuie sa indeplineasca niste conditii legate de protectia datelor cu caracter personal. Aveti aici ghidul cu obligatiile si pasii pe care trebuie sa ii faceti: [ link extern ]

Acestea fiind spuse, desi legea nu cere in mod explicit ca sistemele de supraveghere folosite de asociatiile de proprietari sa fie instalate de firme autorizate, folosirea unei firme autorizata va ajuta pentru ca:
- va trebui sa lucrati oricum cu o firma pentru a avea contract de prestari servicii (ca sa justificati cheltuiala asociatiei)
- va scapa de unele batai de cap pe viitor in cazul in care anumiti proprietari vor fi deranjati de acest demers
- aveti garantie pentru instalare
- aveti garantia ca sistemul este instalat corect de un profesionist. daca de exemplu accesul nu este securizat corespunzator la datele stocate, in cazul in care o persoana neautorizata le acceseaza trebuie sa notificati ANSPDCP, si eventual sa platiti amenda pentru ca nu ati implementat masurile necesare prevenirii accesului neautorizat. Daca sistemul a fost instalat necorespunzator de firma, va puteti indrepta impotriva ei.
Ce inteleg eu de aici este ca este de preferat sa lucrezi cu o firma (dar nu obligatoriu) si ca nu trebuie sa fie neaparat autorizata de politie, asa cum este pentru cei ce trebuie, prin lege, sa asigure paza bunurilor.
Buna ziua

Ati inteles corect.
Va multumesc mult pentru informatii.
[ link extern ]

Aveti aici toate informatiile dorite.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2024
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare sistem de supraveghere video ada2000 ada2000 buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 20 de apartamente si dorim montarea unui sistem de supraveghere video in casa scarii si as dori sa aflu ce conditii ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarului sau al chiriasului pentru montarea camerelor de supraveghere? vali m vali m Buna ziua.La mine in bloc se doreste montarea camerelor de supraveghere la parterul blocului.Toata lumea este de acord,mai putin proprietarul de la parter,care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua o întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc la intrare2 și una în lift(acte de vandalism se petrec).Care este ... (vezi toată discuția)