Am o situație la locul de munca.La începutul lunii octombrie 2024 mi s-a adus la cunoștința verbal că au fost făcute niste greșeli de mine la înregistrarea unor facturi menționez că nu a fost adus nici un prejudiciu firmei ci doar modul de înregistrare a acestora.Mentionez că sunt angajata de un an și jumătate. pe durata nedeterminata la o multinațională.Nimeni nu mi-s spus nimic până în octombrie anul acesta nimic deși am întrebat de fiecare data daca sunt probleme.Pot sa spun că dețin și o evaluare de 100%buna , una a fost făcută în ianuarie 2024 și una în iunie 2024.Vineri 8.11.24 mi s-a adus la cunoștința că trebuie să demisionez sau sa semnez potrivit art 55.b dandu-mi o hârtie goala .Bineinteles că nu am semnat nimic.Mi am rugat șeful că aș dori să îmi găsesc un loc de muncă în afara departamentului in care lucrez dar în interiorul firmei.Mentionez că lucrez într-o multinațională. va rog să îmi spuneți cum ar trebui sa procedez? Îmi dă mereu telefon când lucrez de acasă remote sa îmi spună ce am hotărât amenințând că îmi face comisie cu colega ei care îmi este Team leader..Fac parte și din sindicat și am contract colectiv de muncă.Am experiență de peste 15 ani în finanțe , am 50 ani și va rog un sfat cum sa procedez, nu am avut alte abateri disciplinare, au fost unele greșeli de înregistrare facturilor însă consider că nu am primit training corespunzător și am și foarte mult de lucru, de lucrez și în weekend și nopțile până la 2 noaptea. Încercând să acopăr peste 1200 facturi lunar cu limba germana, cum sa procedez?Vreau să mă mut pe intern în alt departament,am studii superioare.
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Puteti sesiza ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau poate sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.
2. Modificarea locului de munca nu e poate face decat cu acordul angajatorului. Chiar daca dvs vreti, angajatorul poate sa nu fie de acord.
3. Cand au fost inregistrate gresit acele facturi?
Facturile au fost înregistrate greșit anul trecut și prima jumătate a anului acesta. S-au făcut niște verificări și s-a constat acest lucru.
Eu am primit în 2023 și 2024 evaluare de 100,,,,% ok, însă acum in noiembrie 2024 mi se reproșează greșelile și că sa plec cu art.55 li b sau îmi face comisie.
Dar eu nu am greșeli la disciplina muncii sa îmi facă comisie disciplinară., poate să mă considere necorespunzătoare profesional,?
Situația este următoarea.In anul 2007 m-am angajat la firma pentru care lucrez astăzi Am participat la preluarea serviciilor financiare din Austria in 2009 și din Germania in 2010 In 2020 firma hotărăște să mute activitatea în Austria.Atunci am primit o oferta sa plec în Austria sau sa primesc niste salarii compensatorii și să plec din firma.Am optat pentru a doua varianta și am plecat în UK.Dupa 3 ani m -am întors cu familia in Romania si m am reangajat la firma din care am plecat.Am fost trimisa sa preiau servicii financiare din Belgia anul trecut în 2023 in iunie Training-ul a fost de 4 zile iar volumul de muncă foarte mare.Mentionez că în ianuarie 2024 am fost evaluata iar procentul a fost de 100,% și în iunie la fel același procent In octombrie mi s a spus că s au descoperit aceste greșeli și sa plec.Daca as fi fost evaluata corespunzător poate că aș fi luat eu decizia înainte să se ajungă aici Va rog spuneți -ni cum ar trebui sa procedez.Multunesc frumos.
Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Daca au trecut mai mut de 6 luni de la savarsirea faptelor, angajatorul este decazut din dreptul de a mai aplica o snactiune disciplinara.