avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o situație la locul de munca.La începutul lunii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o situație la locul de munca.La începutul lunii octombrie ...

Am o situație la locul de munca.La începutul lunii octombrie 2024 mi s-a adus la cunoștința verbal că au fost făcute niste greșeli de mine la înregistrarea unor facturi menționez că nu a fost adus nici un prejudiciu firmei ci doar modul de înregistrare a acestora.Mentionez că sunt angajata de un an și jumătate. pe durata nedeterminata la o multinațională.Nimeni nu mi-s spus nimic până în octombrie anul acesta nimic deși am întrebat de fiecare data daca sunt probleme.Pot sa spun că dețin și o evaluare de 100%buna , una a fost făcută în ianuarie 2024 și una în iunie 2024.Vineri 8.11.24 mi s-a adus la cunoștința că trebuie să demisionez sau sa semnez potrivit art 55.b dandu-mi o hârtie goala .Bineinteles că nu am semnat nimic.Mi am rugat șeful că aș dori să îmi găsesc un loc de muncă în afara departamentului in care lucrez dar în interiorul firmei.Mentionez că lucrez într-o multinațională. va rog să îmi spuneți cum ar trebui sa procedez? Îmi dă mereu telefon când lucrez de acasă remote sa îmi spună ce am hotărât amenințând că îmi face comisie cu colega ei care îmi este Team leader..Fac parte și din sindicat și am contract colectiv de muncă.Am experiență de peste 15 ani în finanțe , am 50 ani și va rog un sfat cum sa procedez, nu am avut alte abateri disciplinare, au fost unele greșeli de înregistrare facturilor însă consider că nu am primit training corespunzător și am și foarte mult de lucru, de lucrez și în weekend și nopțile până la 2 noaptea. Încercând să acopăr peste 1200 facturi lunar cu limba germana, cum sa procedez?Vreau să mă mut pe intern în alt departament,am studii superioare.

Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2024
claudiughebauer1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 12 Noiembrie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici sunt două variante:
1. Sunteți vinovată iar angajatorul este foarte generos și vă oferă două variante de a vă despărți, fără alte prejudicii.
2. Angajatorul vrea să scape de dvs., nu are motive de desfacere a contractului de muncă și atunci încearcă să vă intimideze; faptul că vă propune niște soluții amiabile este un semn de slăbiciune din partea lui, arată "subțirimea". argumentelor lui.

Deoarece nu sunteți salariat la atelierul lui Moș Crăciun, mie mi se pare mai credibilă varianta 2. În acest caz rămâne să aveți nervii tari, spuneți-i șefului să nu vă mai sune în timpul liber, dacă nu ați convenit la asta prin CIM, aveți telefon de serviciu, etc., că asta este hărțuire, și îi veți face plângere penală.
Iar dacă vă concediază, ceea ce este dreptul lui, urmează să vă adresați justiției.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce persoanele care vă presează sunt niște șefi care au la rândul lor șefi, încercați să vă adresați și pe cale ierarhică în companie.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu semnati demisie sau incetare cu acordul partilor. Orice sanctiune disciplinara trebuie sa corespunda gravitatii abaterii. Dumneavoastra singura puteti sa va evaluati daca sunteti chiar de dat afara...
Angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca format electronic Jojolino Jojolino Doresc sa stiu daca sactiunile primite se trec in cartea de munca... Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua! firma la care lucrez dorește să mă sancționeze ... 2006 2006 Buna ziua! Firma la care lucrez dorește să mă sancționeze pentru o greșeală. Menționez că eu nu îmi aduc aminte de incident,nu mi s au prezentat nici ... (vezi toată discuția)
Important !!! buna ziua. vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra. lucrez ... Adruan1985 Adruan1985 Buna ziua. Vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra. Lucrez intr-un depozit de 2 ani, si in ultima perioada.. pentru a imi justifica salarul pentru munca in ... (vezi toată discuția)