Am o situație la locul de munca.La începutul lunii octombrie 2024 mi s-a adus la cunoștința verbal că au fost făcute niste greșeli de mine la înregistrarea unor facturi menționez că nu a fost adus nici un prejudiciu firmei ci doar modul de înregistrare a acestora.Mentionez că sunt angajata de un an și jumătate. pe durata nedeterminata la o multinațională.Nimeni nu mi-s spus nimic până în octombrie anul acesta nimic deși am întrebat de fiecare data daca sunt probleme.Pot sa spun că dețin și o evaluare de 100%buna , una a fost făcută în ianuarie 2024 și una în iunie 2024.Vineri 8.11.24 mi s-a adus la cunoștința că trebuie să demisionez sau sa semnez potrivit art 55.b dandu-mi o hârtie goala .Bineinteles că nu am semnat nimic.Mi am rugat șeful că aș dori să îmi găsesc un loc de muncă în afara departamentului in care lucrez dar în interiorul firmei.Mentionez că lucrez într-o multinațională. va rog să îmi spuneți cum ar trebui sa procedez? Îmi dă mereu telefon când lucrez de acasă remote sa îmi spună ce am hotărât amenințând că îmi face comisie cu colega ei care îmi este Team leader..Fac parte și din sindicat și am contract colectiv de muncă.Am experiență de peste 15 ani în finanțe , am 50 ani și va rog un sfat cum sa procedez, nu am avut alte abateri disciplinare, au fost unele greșeli de înregistrare facturilor însă consider că nu am primit training corespunzător și am și foarte mult de lucru, de lucrez și în weekend și nopțile până la 2 noaptea. Încercând să acopăr peste 1200 facturi lunar cu limba germana, cum sa procedez?Vreau să mă mut pe intern în alt departament,am studii superioare.
Teoretic daca se doreste concedierea dvs aici ar intra ..dar mai repede, in opinia mea, ar fi aplicabila una din aceste sanctiuni:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
roxana2008
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Îmi pare rău că trebuie să vă răspund altfel decât ați apreciat dvs că ați avea vreo vină: 1.Greșelile în înregistrarea facturilor nu au fost de câteva ori , au fost pe o perioadă îndelungată
2.Credeti că nu ați produs nici un prejudiciu firmei, bineînțeles că ați produs prejudiciu întrucât s-au denaturat multe elemente patrimoniale , tva la buget , datorii către firme , poate stocuri .Ca urmare a controlului , firmei i s-au aplicat amenzi și dobanzi care influențează profitul și impozitele la stat .Că ați avut o evaluare bună, a fost atunci când nu se cunoșteau aceste erori de înregistrare. În contabilitate e nevoie de o pregătire adecvată, nu e chiar simplu .