avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am o intrebare legata de o mostenire. As ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am o intrebare legata de o mostenire. As aprecia daca ...

Buna ziua,
Am o intrebare legata de o mostenire. As aprecia daca mi-ati putea oferi o clarificare, adica daca ma incadrez sau nu ca mostenitor in situatia de mai jos:
Doamna in varsta de 95 ani decedata, nu are nici sot nici copii, parintii sunt decedati de mult, si are doar 3 frati din care: fratele 1 in viata, fratele 2 decedat (are 2 copii in viata), fratele 3 decedat (are o fiica in viata si un fiu decedat (tatal meu). Daca intelegem bine situatia, eu si sora mea suntem suntem colaterali privilegiati de gradul 4 si teoretic mostenim partea tatalui nostru, corect?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: HAnm , utilizator 15:57, 10 Noiembrie 2024
Și tata și bunicul au decedat înaintea doamnei?
Mostenirea se va imparti în 3, iar dvs si sora, veti imparti egal, 1/3, cota ce i-ar fi revenit tatalui dvs.
Deci, da, corect.
Da, bunicul in 2013, iar tata in 2018.

raluk0207 a scris:

Și tata și bunicul au decedat înaintea doamnei?

Este o chestiune care nu se intelege, poate este o eroare de scriere, nu stim, adica :
... fratele 3 decedat (are o fiica in viata si un fiu decedat (tatal meu) ...
Din exprimare s-ar intelege ca fratele 3 decedat, are o fiica in viata si un fiu decedat. Sau nu?
Da, Fratele cu nr 3 este decedat (bunicul meu), la fel si tatal meu. Tatal meu are o sora in viata. Deci si bunicul si tatal meu au decedat inaintea doamnei, ea a decedat acum la 95 de ani.
Sper ca m-am facut de inteles. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi ... elena cailean elena cailean Buna ziua, Sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi tata. Tatal este decedat de mult. moare si una din surori, necasatorita si fara copii, are ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune frati cosangvini alinared alinared Buna ziua! am nevoie de un sfat, ma aflu in urmatoarea situatie. Am o sora doar dupa tata, dintr-o alta casatorie a tatalui meu. Aceasta sora despre care am ... (vezi toată discuția)