Buna ziua,
Am o intrebare legata de o mostenire. As aprecia daca mi-ati putea oferi o clarificare, adica daca ma incadrez sau nu ca mostenitor in situatia de mai jos:
Doamna in varsta de 95 ani decedata, nu are nici sot nici copii, parintii sunt decedati de mult, si are doar 3 frati din care: fratele 1 in viata, fratele 2 decedat (are 2 copii in viata), fratele 3 decedat (are o fiica in viata si un fiu decedat (tatal meu). Daca intelegem bine situatia, eu si sora mea suntem suntem colaterali privilegiati de gradul 4 si teoretic mostenim partea tatalui nostru, corect?
Va multumesc
Este o chestiune care nu se intelege, poate este o eroare de scriere, nu stim, adica :
„ ... fratele 3 decedat (are o fiica in viata si un fiu decedat (tatal meu) ... ”
Din exprimare s-ar intelege ca fratele 3 decedat, are o fiica in viata si un fiu decedat. Sau nu?
Da, Fratele cu nr 3 este decedat (bunicul meu), la fel si tatal meu. Tatal meu are o sora in viata. Deci si bunicul si tatal meu au decedat inaintea doamnei, ea a decedat acum la 95 de ani.
Sper ca m-am facut de inteles. Multumesc