avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am o intrebare legata de o mostenire. As ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am o intrebare legata de o mostenire. As aprecia daca ...

Buna ziua,
Am o intrebare legata de o mostenire. As aprecia daca mi-ati putea oferi o clarificare, adica daca ma incadrez sau nu ca mostenitor in situatia de mai jos:
Doamna in varsta de 95 ani decedata, nu are nici sot nici copii, parintii sunt decedati de mult, si are doar 3 frati din care: fratele 1 in viata, fratele 2 decedat (are 2 copii in viata), fratele 3 decedat (are o fiica in viata si un fiu decedat (tatal meu). Daca intelegem bine situatia, eu si sora mea suntem suntem colaterali privilegiati de gradul 4 si teoretic mostenim partea tatalui nostru, corect?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: HAnm , utilizator 15:57, 10 Noiembrie 2024
Da, destul de greu, dar v-ati facut inteles. Din cele spuse de dvs ar rezulta ca, acea cota de 1/3 a bunicului, s-ar imparti intre matusa dvs (sora tatalui dvs) pe de o parte si pe de cealalta parte dvs si sora dvs (pt ca si dvs aveti o sora) ca reprezentanti ai tatalui dvs. Situatie in care dvs v-ar reveni 1/3 impartit la 2 si impartit la 2, adica 1/12 din mostenirea defunctei.

Cele de mai sus fiind doar la nivel teoretic si ideal, pentru ca in concret pot exista acte care sa nu va asigure un loc util la mostenire pe de o parte, iar pe de alt aparte s-ar putea ca procedura dezbaterii succesorale sa nu va fie pe plac si sa va lipsiti de ea, raportat la ceea ce aveti de mostenit (activul mostenirii), aspecte pe care doar dvs le cunoasteti. Toate acestea, fara sa mai punem la socoteala si un eventual pasiv al mostenirii (adica datorii, de regula).
Va multumesc pt raspunsul detaliat.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi ... elena cailean elena cailean Buna ziua, Sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi tata. Tatal este decedat de mult. moare si una din surori, necasatorita si fara copii, are ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune frati cosangvini alinared alinared Buna ziua! am nevoie de un sfat, ma aflu in urmatoarea situatie. Am o sora doar dupa tata, dintr-o alta casatorie a tatalui meu. Aceasta sora despre care am ... (vezi toată discuția)