Buna ziua.
Am doi copii majori. Eu si sotul meu dorim sa-i lasam unuia o casa la tara si celuilalt un apartament de 4 ori mai scump. Cum trebuie sa procedam pentru ca cel care primeste aparamentul sa nu-l piarda in instanta?
ii puteti vinde fiului apartamentul dar sa luati si de la un medic psihiatru o dovada ca la momentul vanzarii sunteti in deplinatatea facultatilor mintale. vanzarea sa fie facuta ca la carte la notar ,apoi intabulare etc.
din cate stiam codul civil stipuleaza ca vanzarea de la parinte la fiu se considera a fi simulatie (donatie mascata, printr-un contr de v/c, sub beneficiu de gratuitate).
si intrucat legea dispune ca e simulatie nu trebuie dovedita, simulatia se constata plecand de la partile contractante.
Corectati-ma va rog, daca gresec, ma aflu intr-o situatie similara si nu am gasit inca o formula care sa nu poata fi atacat la deschidera succesiuni.
din cate stiam codul civil stipuleaza ca vanzarea de la parinte la fiu se considera a fi simulatie (donatie mascata, printr-un contr de v/c, sub beneficiu de gratuitate).
si intrucat legea dispune ca e simulatie nu trebuie dovedita, simulatia se constata plecand de la partile contractante.
Corectati-ma va rog, daca gresec, ma aflu intr-o situatie similara si nu am gasit inca o formula care sa nu poata fi atacat la deschidera succesiuni.