avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca am 35 de ani lucrati pot iesi la pensie anticipat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca am 35 de ani lucrati pot iesi la pensie anticipat sau trebuie ...

Daca am 35 de ani lucrati pot iesi la pensie anticipat sau trebuie sa mai platesc 5 ani pentru a ajunge la 40 contributivi?Mentionez ca am si 2 ani reducere pentru grupe de munca.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:07, 11 Noiembrie 2024
Puteti , cu conditia ca cei 35 ani sa fie lucrati zi-la-zi , fara sporul datorat grupelor . De asemenea , trebuie sa aveti varsta cu cel mult 5 ani inainte de varsta standard de pensionare , pe care o puteti afla din anexa 5 a Legii 360/2023 , depinzand de anul si luna in care v-ati nascut , fara a lua in considerare acei 2 ani reducere pentru grupe . Pensia anticipata este cu penalizare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata,....am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la ... zakazaka zakazaka Buna dimineata,....am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la o intrebare...am 57 de ani neimpliniti ,nascuta in 1967 in 2023 am facut stagiul de cotizare ... (vezi toată discuția)
Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! potrivit noii legi a pensiilor,as avea o intrebare ... olteanutinca olteanutinca Buna ziua ! Potrivit noii legi a pensiilor,as avea o intrebare cu privire la pensionarea anticipata .Am 52 de ani ,si 30 de ani de vechime contributivi .Cand ... (vezi toată discuția)