avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz acordare polita RCA mentionata si in PV
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz acordare polita RCA mentionata si in PV

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie:
1. Am fost acrosat de un alt participant la trafic, ne-am dat amandoi jos si am stabilit sa facem amiabila vinovat fiind el. Dupa ce am completat jumatate acesta a zis ca nu mai vrea sa facem amiabila si s-a dus la politie.
2. Ulterior m-am dus si eu la politie unde am primit autorizare de reparatie. Acestia ne-au chemat pe amandoi, stabilind ca vinovat este el si ne-au indemnat sa facem amiabila .
3. Cand ne-au chemat iar pe amandoi sa facem amiabila si sa semneze vinovatul PV-ul, acesta a refuzat semnarea si a mentionat ca refuza sa imi inmaneze asigurarea.
4. Am primit o copie a PV-ului in care este mentionat asiguratorul si nr politei.

Intrebare:
Pot sa deschid dosar de dauna in conditiile in care in PV cat si pe camera de inregistrare a politistului acesta a mentionat ca nu doreste sa imi dea asigurarea?Sau singura optiune e sa-l dau in judecata?

Multumesc,
Liviu
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2024
Fuegen, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:38, 12 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deschideti dosarul de dauna la compania de asigurari, pe nr politei RCA consemnata in PV.
Buna ziua

Am trecut prin aceeasi situatie. Aveti PV, numele vinovatuli si numarul politiei.

Puteti deschide dosar de dauna insa firma de asigurare va va pune sa semnati un document prin care va obligati sa returnati valoarea despagubirii daca persoana identificata ca fiind vinovata de Politie va fi declarata nevinovata in cazul unui eventual proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)
Accident în lanț Dragos1900 Dragos1900 Bună seara și Paște fericit tuturor! Ieri am fost implicat într-un accident rutier în lanț. Adică la câteva mașini în fața mea cineva a vrut să ... (vezi toată discuția)
Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)