avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara Ref. Indemnizatie sociala - Am implinit ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara Ref. Indemnizatie sociala - Am implinit varsta de ...

Buna seara
Ref. Indemnizatie sociala
- Am implinit varsta de 65 ani
- Am lucrat 9 ani in conditii grele de munca (am adeverinte)
- In evidentele fiscale ANAF nu figurez cu venituri
- Am incercat sa depun Dosarul, la Casa Teritoriala de Pensii,
- Raspunsul Casei Teritoriale de Pensii a fost: "nu, trebuie sa fi lucrat minim 15 ani, cu carte de munca"
- Mi-a dat Dosarul inapoi!!

Intrebare:
- Fata de cele prezentate mai sus, AM sau NU dreptul la o indemnizatie sociala?
- Daca da, va rog sa-mi spuneti care este legea (OUG, etc) care prevede aceasta?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 20 Noiembrie 2024
Nu , nu aveti acest drept . Aveti nevoie de 15 ani contributivi ( adica , lucrati zi-la-zi ) ca sa puteti accede la o pensie . Daca din calcule rezulta o pensie mai mica de 1281 lei , Statul vine si completeaza aceasta diferenta . Aceasta ( diferenta ) este indemnizatia sociala . Dar , prima conditie este sa aveti dreptul la pensie . Si nu aveti …
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator
Indemnizația socială pentru pensionari a fost instituită prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 sub forma unei pensii sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009.

Beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari.
[ link extern ]
Multumesc pentru raspunsul dvs, foarte promt.

Pentru a face cei 15 ani contributivi trebuie sa aflu unde se gaseste arhiva TRCL Galati (acolo este si Cartea de Munca)!!
Am incercat la Arhivele Nationale Galati si la depozitul de arhiva Montero Group srl Galati. Raspuns ferm: NU detin arhiva TRCL Galati!!!

Urmarind cu atentie site-ul dvs, vad ca aceeasi problema a avut-o si dna Iovu Petronela in 25.03.2018 !!!
Puteti sa ma ajutati sa iau legatura cu persoana respectiva, sa aflu cum a rezolvat aceasta problema ?

Multumesc foarte mult.

TRCL ce inseamna .. degeaba cautati in judet firme de arhivare ..arhiva poate fi si in alt judet
BIU99

Alte discuții în legătură

Unde pot gasi arhiva??!! AFANFANA AFANFANA In ani 1971-1986 am lucrat cu contract de munca la unitate apartinand de Ministerul Constructiilor Industriale si anume Trustul de Constructii Industriale si ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca alexandru_olaru89 alexandru_olaru89 Buna ziua, de cateva zile am primit decizia de respingere a cererii de pensionare la limita de varsta pentru urmatorul motiv: Stagiul minim nu a fost complet ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu cartea de munca pierduta IoanDragomir IoanDragomir Am Cartea de munca pierduta , fara copie ! Firma la care am lucrat pana in 1994 , a fost desfiintata si si-a pierdut arhiva . Am fost si la Arhive si am ... (vezi toată discuția)