avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Formular E301
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Formular E301

Va rog foarte mult sa-mi spuneti de unde pot sa iau formularul E301, pentru a atesta ca nu am muncit nici o zi, in Romania, in anul 2009. Trebuie tradus si legalizat? (Imi trebuie in Italia.)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 9 Februarie 2010
E301 este o "adeverinţă" cu perioadele ce trebuie luate în considerare pentru acordarea prestaţiilor de şomaj, care atestă perioadele de asigurare sau de muncă realizate de un lucrător salariat într‑un stat membru, astfel încît acesta să poată beneficia de şomaj pe teritoriul altui stat membru.
In vederea deschiderii dreptului la indemnizatia de somaj in Romania, lucratorul revenit din alt stat european unde a cotizat o perioada suficient de mare pentru a avea drept la acest ajutor, trebuie sa prezinte agentiei teritoriale formularul E301, eliberat de institutia competenta in materie de somaj a statului membru pe teritoriul caruia si-a exercitat ultima activitate profesionala.
Acest formular poate fi solicitat instituţiei respective direct de dvs. sau, pe baza informaţiilor pe care le furnizaţi (numele angajatorului din Spania, adresa completa, perioadă de activitate), de către agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă.
Va rog frumos mai cititi o data mesajul! #-o
Perioada de asigurare realizata in oricare alt stat membru este certificata pe baza formularului E 301 emis de institutia competenta in materie de somaj a statului membru in care lucratorul in cauza si-a exercitat activitatea profesionala precedenta.

Cred ca este vorba despre un alt formular ? ... cred ca este vorba despre Formularul E207 intitulat „Certificat privind cariera asiguratului” la care se ataseaza documente care atestă perioadele de asigurare sau cele echivalente realizate pe teritoriul României :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea formularului e301 Refdy Refdy Tatal meu locuieste in Spania si are nevoie de formularul E301 pentru a obtine o indemnizatie. Problema consta in faptul ca el nu poate sa vina in tara, drept ... (vezi toată discuția)
Ani vechime munca strainatate natalia15 natalia15 buna ziua,am lucrat in strainatate 3 ani si in urma completarii formularului E301 am primit acasa de la autoritatile straine o hartie din care reiese ce am ... (vezi toată discuția)
Delocalizare franta fotini9702 fotini9702 Buna ziua, am 50 ani si sunt angajata cu catre de munca ca asistent manager. As vrea sa plec in franta la anul si asi vrea sa stiu daca beneficiez de acel ... (vezi toată discuția)