Daca afirmatia dvs. "Am sunat la ministerul educatiei si cei de la juridic au spus ca nu ne recunosc diplomele pt. ca un principiu nul produce efecte nule" este integrala si exacta, atunci va trebui sa dati in judecata Ministerul Educatiei (prin reprezentantii sai legali), chiar si in penal, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu impotriva intereselor persoanelor, dupa ce, in prealabil va veti asigura probele necesare. In acest sens, va trebui sa adresati cereri scrise (prin posta, cu confirmare de primire) catre Ministerul Educatiei, in care sa solicitati respectarea legii prin recunoasterea diplomelor legal emise, iar in caz contrar comunicarea explicita a motivelor si temeiurilor legale de nerecunoastere a acestora. Puteti indica in mod clar ca un act juridic emis legal nu poate fi anulat decat in instanta de judecata.
Pastrati toate probele scrise (atat cererile cat si raspunsurile), pentru a putea dovedi existenta intentiei (absolut necesare) pentru ca fapta sa intruneasca forma de vinovatie ceruta de lege pentru existenta infractiunii.
Pe de alta parte, afirmatia celor de la Directia juridica pe care am citat-o mai inainte din cele scrise de dvs., este cel putin ...abracadabranta =D> si usor naucitoare :O!. Folosesc un termen total nejuridic in mod intentionat, deoarece si raspunsul ministerului (culmea, prin directia juridica :stunned:), este asemanator! Personal, nu cunosc, ca fiind o cauza de nulitate sau anulabilitate a actelor juridice (cel putin din dreptul invatat de mine), "principiul" indicat de cei ce v-au raspuns. Cauzele mentionate, sunt foarte clare, iar in dreptul romanesc, ele nu pot fi constatate decat de instanta de judecata. O diploma de licenta este un act juridic complex, ce atesta atat un nivel de instruire, atestarea unui nivel al studiilor si al pregatirii, dar care da si nastere unor drepturi si obligatii ale subiectului activ ce detine diploma cat si ale unor subiecti pasivi care trebuie sa o recunoasca si sa nu impiedice exercitarea drepturilor ce decurg din detinerea acesteia Mai mult, statul ca subiect activ dar si pasiv, in acelasi timp, ar trebui sa fie prin reprezentantii sai (din care face parte si Ministerul Educatiei), cel mai temeinic aparator si garant al respectarii acestora.
Si ca sa inlatur orice suspiciune de partizanat (si numai pt. acest motiv), alta decat partizanatul legalitatii, fac precizarea ca sunt absolvent si licentiat al unei facultati de stat.
Va urez succes (eram f. tentat sa scriu "succesuri" :D, cu speranta ca voi ajunge...europarlamentar :thumbup: ) si hotarare!
sonia simineti a scris:
Va multumesc mult, mult de tot.
Textual cel din minister a spus ca nu ne recunosc diplomele pt. ca am absolvit la forme de invatamint neacreditate si in consecinta un principiu nul produce efecte nule.
Faceti cum v-am indicat, incepind cu o cerere scrisa. Dupa expirarea termenului legal in interiorul caruia institutia trebuie sa va raspunda sau dupa primirea raspunsului (dupa caz), incercati caile juridice de rezolvare.