avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ştergere mentiune din cazierul judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ştergere mentiune din cazierul judiciar

Buna ziua,

Mi-am scos cazierul judiciar recent si vad ca apar urmatoarele date:

Stabileste 4500 amenda pentru savarsirea faptei prevazute art. 335 alin. 3NCP achitat amenda conform chitantei .... .... .... dispusa prin S.P nr.287 din 16.10.2018 definitiva prin neapelare din 13.11.2018. (am incredintat masina unui prieten cateva zile si acesta a urcat beat la volan)

Am platit acea amenda la data respectiva si au trecut 6 ani, Aceasta mentiune nu trebuia sa dispara din cazierul meu ? Sau ce pot face pentru a o sterge ?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2024
scmarian94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 16 Noiembrie 2024
În astfel de cazuri am sesizat instanța pentru reabilitare și am avut câștig de cauza de fiecare data.
Puteti proceda asa.

București 2024
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidență dacă se află în una dintre următoarele situații:
a) faptele pe care le-au săvârșit nu mai sunt prevăzute de lege ca infracțiuni;
b) a intervenit reabilitarea judecătorească sau de drept;
c) a intervenit amnistia;
d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsă privativă de libertate de cel mult 3 ani și au trecut 20 de ani de la data rămânerii definitive a condamnării;
e) au decedat;
f) s-a dispus renunțarea la urmărire penală sau clasarea față de ele ori s-a pronunțat o hotărâre definitivă de achitare sau de încetare a procesului penal;
g) a trecut un an de la data executării măsurii educative;
h) au trecut 2 ani de la data când s-a pronunțat o hotărâre definitivă de amânare a aplicării pedepsei și nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal;
i) au trecut 5 ani de la data aplicării uneia dintre sancțiunile cu caracter administrativ prevăzute de art. 91 din Legea nr. 15/1968 privind Codul penal, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O amenda penala data in 2014 nu a fost achitata si apare in cazierul ... lilicu lilicu o amenda penala data in 2014 nu a fost achitata si apare in cazierul judiciar. Cum se poate sterge din cazier si ce consecinte pot aparea acum, dupa aproape ... (vezi toată discuția)
Extras cazier modificari Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua, As fi interesat dacă exista o metoda Radia fapte de pe extrasul de cazier judiciar cerut de firme la angajare. Ca idee am primit acum 3 ani , o ... (vezi toată discuția)
Mentiunile din cazierul judiciar radu_caia radu_caia Buna ziua, m-am confruntat cu o problemă in anul 2018, am fost acuzat de loviri si alte violente, in urma plangerii am fost trimis la tribunalul militar si ... (vezi toată discuția)