avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Filmare ședința consiliul local în calitate de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Filmare ședința consiliul local în calitate de consilier. Legal sau nu

Am încercat să filmez ședința de consiliu local și mi s-a refuzat acest drept. Mi s-a spus că există un regulament care interzice filmările. Întrebarea mea este: Este legală o astfel de interdicție, mai ales în contextul principiului transparenței instituționale? Și, în plus, aș dori să știu dacă există vreo procedură prin care pot contesta această decizie. Revin asupra întrebări. Pot filma da sau nu
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
Andrei9333, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:34, 15 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform caracterului public al acestora, orice participant la sedinta (consilier local, invitat, public) poate transmite online sau inregistra aceste sedinte, cu conditia accesului in sala de consiliu sau in zona online sau offline unde se desfasoara aceasta sedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmare la consiliu local Giogio84 Giogio84 Daca face o filmar o perasoana fizica despre o sedinta de consiliu local, prin lege se poate face public acesta filmare? Sau trebuie acordul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Sedinta de consiliu local sehu sehu Buna ziua ! In calitate de consilier local, am dreptul sa filmez o sedinta de consiliu care sa fie transmisa live, fara a cere aprobarea consiliului ? ... (vezi toată discuția)
Filmarea sedintelor consiliului local Taurus Taurus Am dreptul ca cetatean, sa filmez la sedintele deschise ale consiliului local? Poate interzice primarul accesul cetateanului in sala de sedinte al consiliului ... (vezi toată discuția)