avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... M am angajat in aprilie 2024 pe perioada determinata , ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

M am angajat in aprilie 2024 pe perioada determinata , am contract ...

M am angajat in aprilie 2024 pe perioada determinata ( la fiecare 3 luni se semneaza) , am contract pana in 28 februarie 2025 ( am prelungit) . Sunt insarcinata si in martie trebuie sa nasc , ce ma sfatuiti sa fac pentru a beneficia de indemnizatie , sa ma angajez la o firma cateva zile din martie pana nasc ? Sau sa iau ceva concediu de maternitate , astfel incat sa am 12 luni cotizate sau luna martie pana la data nasterii sa ma angajez dar cate zile trebuie sa am lucrate ca sa poata fi luata in calcul . Precizez ca in ultimii 2 ani singurul job a fost acesta ( nu am fractii /cotizații)
Va multumesc ! Astept orice parere sau indrumare .
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
Elena 1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:31, 15 Noiembrie 2024
Intrucat veti contract individual de munca pe perioada determinata acesta va inceta de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii ultimei prelungiri, indiferent de situatia in care va aflati la acea data daca nu se modifica durata acestuia.

La data incetarii c.i.m. , daca sunteti in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal), atunci :
1. Certificatele pentru concediul de maternitate incepand cu prima zi dupa data incetarii c.i.m. le veti duce la Casa Judeteana de asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
Dupa terminarea concediului de maternitate veti intra in CCC.

2. Mai aveti si urmatoarea varianta:
Imediat dupa incetarea c.i.m. va puteti inregistra la Agentia de Somaj , unde veti prezenta certificatele medicale de concediu de maternitate emise dupa inscrieea la somaj.
Fiind in somaj puteti beneficia in continuare de concediu de maternitate si apoi de concediu crestere copil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare contract de munca gravida ramona18121984 ramona18121984 Buna ziua.sunt insarcinata in 34 saptamani si urmeaza sa nasc pe 14 noiembrie.Sunt angajata cu contract pe perioada determinata si imi expira pe 1 noiembrie,cu ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil MireyaS MireyaS Buna ziua, ma adresez dvs.pentru a imi lamuri un aspect cu privire le concediul pentru crestere copil: -sunt in urmatoarea situatie: angajat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)