avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie dosar penal

Am primit o citatie in calitate de inculpat pt un dosar penal chiar in perioada cand am lipsit o buna perioada de timp de la domiciliu, iar data procesului a fost inainte de intoarcerea mea in localitatea de domiciliu si nu m-am prezentat.
1.Se poate sa fiu amendat pt faptul ca nu m-am prezentat in acea zi?
2.Mai am dreptul sa solicit termen pt angajare avocat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:35, 10 Februarie 2010
Inculpatul nu este amendat daca nu se prezinta la termen, eventual se emite mandat de aducere pentru un termen ulterior, fiind necesara audierea sa.Veti fi citat si pentru urmatoarele termene.Daca acela a fost primul termen, pentru urmatorul termen puteti face cerere de amanare pentru a va angaja aparator.
La o citatie, in calitate de inculpat intr-un dosar penal, daca nu v-ati prezentat veti fi adus la termenul urmator cu mandat de aducre. Urgent angajati un avocat sa va reprezinte.
Succes!
De principiu, se poate sustine ca ati avea dreptul, dar va trebui sa dovediti cumva ca ati fost plecat.
Nu se dau amanari aiurea.
Daca aveti timp va puteti angaja avocat pana la termen si sa amane el.
De fapt, dosarul se intoarce la Judecatorie in urma recursului, pt. continuarea judecatii.
Se poate considera ca este primul termen?
Formulati cerere,insotita de acte justificative prin care sa dovediti imposibilitatea dvs.de prezentare la termenul/termenele care au fost acordate pana acum.
Angajati urgent un avocat care sa va sustina cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie de la serviciul de investigare a fraudelor ioanavr ioanavr Am primit o citatie de la serviciul de investigare a fraudelor care mi-a fost inmanata de catre politia comunitara a orasului .Aceasta citatie nu are numar de ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere gemini86106 gemini86106 Buna seara. Doresc sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: - fiul meu in varsta de 25 de ani este martor intr-un proces penal care a inceput in anul ... (vezi toată discuția)
Primul termen de judecata functionar public functionar public Sunt plecat din localitatea de domiciliu pt cateva saptamani si m-a sunat un vecin ca am primit citatie pt o judecata in care sunt inculpat(primul termen fiind ... (vezi toată discuția)