avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună Scuze, o rugăminte pentru niște oameni dragi.O ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună Scuze, o rugăminte pentru niște oameni dragi.O familia ...

Bună Scuze, o rugăminte pentru niște oameni dragi.O familia din Nazareth, băiatul lor cel mic vrea să urmeze medicina la noi de la anul. Ei vor să-i cumpere un apartament în România. Am citit legea și, ceea ce am înțeles eu, este că nu poate avea decât un drept de superficie adică, înțeleg eu, un drept de utilizare a terenului pe care se află apartamentul respectiv. Adică practic apartamentul nu va fi pe numele lui, ci al celui care deține terenul (pe care el, ca persoană terță nu îl poate cumpăra), nu ?
Ce am mai înțeles eu că el, ca organizațiile sau companiile dintr-o țară terță pot face investiții imobiliare în România, deci să cumpere proprietăți. Deci ca să fie proprietar trebuie să înființeze o companie. Am înțeles bine ?
Și o ultimă întrebare : dacă va reuși să cumpere un apartament, va putea avea drept de cetățenie (și) în baza acestei legi ?
Mulțumesc mult !

Alte discuții în legătură

Drepturile de proprietate ale cetatenilor non- ue in romania eutinas eutinas Poate un cetatean non-UE sa cumpere un apartament in Romania si in ce conditii? Am inteles ca problema este terenul aferent blocului de apartamente, care nu ar ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren persoane fizice straine oanag oanag conform legislatiei in vigoare, cetatenii straini au dreptul de a cumpara apartamente dar nu au dreptul sa cumpere terenuri. Ce pot face in situatia in care, ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren pt. constructii de catre un cetatean strain in romania Eugen Crismaru Eugen Crismaru Cine poate sa ma ajute cu un sfat in legatura cu aceasta problema...legislatia in acest caz este foarte ambigua si nu ofera suficiente raspunsuri clare. In ... (vezi toată discuția)