avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile de proprietate ale cetatenilor non- UE in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile de proprietate ale cetatenilor non- UE in Romania

Poate un cetatean non-UE sa cumpere un apartament in Romania si in ce conditii? Am inteles ca problema este terenul aferent blocului de apartamente, care nu ar putea fi proprietatea unui american, sa zicem, ci doar a unui cetatean UE?.. daca totusi americanul vrea sa cumpere apartamentul, ce variante are, in ce priveste acel teren?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:48, 13 August 2013
Legea nr.312 din 2005:

Art. 6. - (1) Cetăţeanul străin, apatridul şi persoana juridică aparţinând statelor terţe pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor, în condiţiile reglementate prin tratate internaţionale, pe bază de reciprocitate.

Nu ştiu dacă cetăţenii SUA îndeplinesc condiţiile. Dar, dacă nu le îndeplinesc, nimic nu-i împiedică să dobîndească dreptul de superficie, ceea ce însemană că au drept de folosinţă asupra terenului pe toată durata existenţei construcţiei. Iar construcţii pot cumpăra, legea neistituind interdicţii în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate cumpara un strain o casa in romania? cetatean englez doreste ... Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Poate cumpara un strain o casa in Romania? Cetatean englez doreste sa cumpere o casa undeva in zona montata, in ce conditii se poate dobandi ... (vezi toată discuția)
Conditiile pentru cumparare teren intravilan cetatean american Informed Informed Buna Ziua, Sotul meu este cetatean american (cu permis de sedere pe 5 ani). Locuim in Romania, deja detinem un apartament si dorim sa ne cumparam teren ... (vezi toată discuția)
Cetatean american cu permis sedere poate cumpara teren intravilan in ro? Informed Informed Buna ziua, Am postat azi o intrebare sub numele \\"Informed\\"…. intre timp am gasit legea cu privire la dreptul de proprietate asupra terenurilor ... (vezi toată discuția)