avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate cumpara un strain o casa in Romania? Cetatean ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate cumpara un strain o casa in Romania? Cetatean englez doreste ...

Poate cumpara un strain o casa in Romania?
Cetatean englez doreste sa cumpere o casa undeva in zona montata, in ce conditii se poate dobandi propietatea?
Stiu ca din 2012 exista acel NIF de la Anaf pt cetatenii UE insa cum UK urmeaza sa iasa din UE ar insemna ca devine cetatean NON-UE, care ar fi posibilitatea in acest caz pt dobandirea proprietatii
Cel mai recent răspuns: amotida , utilizator 08:09, 18 August 2020
Da, poate.
Chiar si cetatenii din statele care nu sunt membre UE pot cumpara teren in Romania in baza unui acord international reciproc intre statul roman si tara lor de apartenenta. Aceasta restrictie se refera doar la persoane fizice. In lista tarilor ce nu au incheiat un astfel de tratat cu Romania, nu am gasit UK, deci nu pare sa fie cazul.
Daca nu ar exista un asemenea acord, poate cumpara doar dreptul de proprietate asupra constructiei. Acest drept de superficie asupra terenului este aferent constructiei pe perioada existentei acesteia si este un dezmembramant al dreptului de proprietate privind terenul, folosinta acestuia fiind atribuita titularului dreptului de superficie pe perioada existentei imobilului.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
amotida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua eu sunt cetățean român iar soția e cetățean al ... ionut_boss1989 ionut_boss1989 Buna ziua Eu sunt cetățean român iar soția e cetățean al Ucrainei. Ne-am căsătorit în Ucraina și am recunoscut căsătoria in 2019 in Romania. ... (vezi toată discuția)
Drepturile de proprietate ale cetatenilor non- ue in romania eutinas eutinas Poate un cetatean non-UE sa cumpere un apartament in Romania si in ce conditii? Am inteles ca problema este terenul aferent blocului de apartamente, care nu ar ... (vezi toată discuția)
Staniero poate cumpăra o casă cu teren / vilă în românia? AlbertoBianchi AlbertoBianchi Bună dimineața, eu sunt italian, aș cumpăra o vilă detașată în România. Legile din România permit achiziționarea de acest tip de proprietate pentru ... (vezi toată discuția)