avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am primit bani de la o persoana care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am primit bani de la o persoana care ulterior a decedat, ...

Buna ziua, am primit bani de la o persoana care ulterior a decedat, dupa decesul persoanei am facut o declaratie notariala in care am recunoscut ca mi-a dat bani. Pot fi executata silit de mostenitor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai va dau în judecata și abia apoi dacă obțin o hotarare favorabila, se ajunge și la executare.
Cu ce titlu ati primit banii ? Dacă erau împrumut, când ați primit, când trebuiau returnați și când a decedat? Dacă era împlinit termenul de prescripție( 3 ani de la scadența?, nu mai recuperează nici mostenitorii .
nu o da nimeni in judecata! actul autentificat de notarul public care constata o creanta este titlu executoriu. pentru ce sa fie data in judecata? se va pune in executare si eventual intr-o contestatie la executare sa invoce prescriptia daca e cazul.
Nu orice act încheiat la notar în formă autentică este titlu executoriu. Aici vorbim de o declarație pe proprie răspundere care recunoaște un anumit fapt, dar nu stabilește obligații care să poată face obiectul executării silite.

cris0811 a scris:

nu o da nimeni in judecata! actul autentificat de notarul public care constata o creanta este titlu executoriu. pentru ce sa fie data in judecata? se va pune in executare si eventual intr-o contestatie la executare sa invoce prescriptia daca e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Subiect: imprumut nerambursat. mijloace de recuperare prin executare andrei73 andrei73 Anul trecut am creditat in repetate randuri firma la care eram angajat ca si director executiv. Toate aceste creditari le-am facut cu contract de imprumut ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)