avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la volan este speta. O sa incerc sa fiu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la volan este speta. O sa incerc sa fiu concret in ...

Alcoolemie la volan este speta.

O sa incerc sa fiu concret in exprimare, pentru ca nici eu nu am gasit cand am cautat si am avut nevoie.
Ajut si eu la randul meu, asa cum pot.

Rezumat:
- Petrecere de la 16 pana la 23:30, multa bere, dormit ~8 ore, cafea a2a zi de dimineata etc, la ora 10:13 oprit in trafic

- Oprit in trafic control de rutina, conducere sub influenta alcool 0.48 pe etilotest.

- Rezultate la sange, proba 1: 0.7, proba 2: 0.6

- Recuperat permis dupa aproape 6 luni, fara cateva zile

Cum au mers lucrurile si cum am recuperat permisul:

1. Rezultat proba de sange, nu asteptati sa plateasca statul, plateste tu = rezultatele vin mai repede. Eu am platit, la mine au venit in 1 luna de zile de cand le-am platit.

2. Mi s-a recomandat de catre politistul care m-a oprit, sa sun la biroul de politie de care apartine la 2 saptamani de cand am fost oprit, sa intreb de rezultatele de sange, am sunat la 2 saptamani si am luat legatura cu politistul care se ocupa de cazul meu

3. Am vorbit de 2 ori pana sa vina probele de sange la interval de 1 saptamana, probele inca in asteptare a fost raspunsul, am sunat a3a oara, adica dupa 1 luna, la politistul care se ocupa de caz, iar acesta mi-a comunicat rezultatele: proba 1: 0.7, proba 2: 0.6

5. Am intrebat ce urmeaza, dansii au proceduri specifice. Eu asa am inteles, sper sa nu gresesc: de la politie pleaca dosarul la procuratura si inapoi, apoi iar la procuratura. Daca dosarul este cu propunere de clasare si acceptata de procuror, urmeaza sa primiti ordonanta de clasare.

6. Pentru ca trecuse deja 4 luni de la suspendare, am fost in audienta la procuror sa ma interesez de dosar

7. Dupa aproape 6 luni fara cateva zile, am primit ordonanta, apoi am fost la politie cu ordonanta de la procuratura, am completat cerere de restituire permis, si mi-am recuperat permisul in 2 zile lucratoare.

Parerea mea:
1. NU ai voie sa conduci masina baut. Punct. Nu exista nicio scuza. Asuma-ti greseala si nu o mai repeta. Nu degeaba sunt aceste reguli de conducere.

2. Colaborati cu politia. Oamenii isi fac munca, nu le-o ingreuna. Fii decent, raspunde sincer la intrebari.
Cel mai recent răspuns: Dinu _ , Consultant credite si finantari 21:49, 15 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Felicitari pentru asumarea faptelor si multumim pentru informatiile furnizate.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru alcool - contraventie, reducerea termenului de suspendare AndreiPopa15 AndreiPopa15 Buna,in urma cu 1 luna pe data de 19 Ianuarie mi-a fost suspendat permisul pentru consum de alcool. Am avut 0,45 la echilotest iar la probele de sangea mia ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan bebita83 bebita83 Buna tuturor. Am fost oprit de un filtru de pol . Am fost testat a iesit 0.53 . Am băut circa 150 ml vodka avea alcool 28% Mentionez nu am mâncat si ... (vezi toată discuția)