avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sub ce forma legala asociatia de parinti poate sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sub ce forma legala asociatia de parinti poate sa sprijine financiar conducatorul auto?

Am o situatie de legalitate si va rog cu un sfat.
Asociatia de parinti are in derulare un contract de sponsorizare care sprijina financiar toate cheltuielile ce tin de transportul copiilor de la domiciliu la scoala si retur. Durata contractului este de 12 luni. In acest contract de sponsorizare este stipulat si un sprijin financiar catre conducatorul mijlocului de transport.
Transportul se face cu un microbuz ce apartine scolii, conducatorul auto este angajat al scolii cu jumatate de norma(4 h).
Asociatia nu are forme legale de angajare a conducatorului auto.
Intrebarea mea este :
Sub ce forma legala asociatia poate sa sprijine financiar conducatorul auto?
Se poate incheia un contract de prestari servicii ? Conducatorul auto nu detine un SRL sau PFA.
VA MULTUMESC
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:38, 11 Decembrie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind activitate repetitiva, de tip servicii, nu se poate merge pe contract civil de prestari servicii, si daca acea persoana nu are PFA sau SRL, nu vad cum altfel puteti sa il platiti in mod legal decat prin angajare cu contract de munca cu timp partial. Sau sa faceti contract cu scoala ca sa ii mareasca ea norma si asociatia vireaza fondurile pt diferenta, dar asta poate fi greu din cauza procedurilor foarte restrictive si complicate pentru o institutie publica sa plateaca personal pe baza de fonduri primite de la un ONG chiar daca ar fi legal posibil...
va multumesc
Faceti exact cum faceti cand dati bani pt fondul scolii, pt. fondul clasei, pt. ziua doamnei, pt. 8 Martie, pt hartie de imprimanta, pt perdele, etc, etc, etc!
probabil este o gluma ce ati scris - ca hartie si perdele poate cumpara asociatia si le poate dona scolii, fond al scolii si clasei oficial nu mai are voie sa existe, dar legea nu interzice ca o asociatie sa faca o donatie scolii, iar mici cadouri cu ocazii speciale nu se pot compara dpdv al cerintelor contabile si fiscale cu remunerarea unei persoane pentru activitati repetitive ale acesteia, cum era cazul soferului....

DlGoe a scris:

Faceti exact cum faceti cand dati bani pt fondul scolii, pt. fondul clasei, pt. ziua doamnei, pt. 8 Martie, pt hartie de imprimanta, pt perdele, etc, etc, etc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gardieni iusty75 iusty75 Buna ziua! As vrea sa stiu de catre cine ar trebui sa fie platiti gardienii de la scolile de stat. Eu, ca parinte, dau 42 lei de copil. Am 2 copii in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Bani la scoala tivanis tivanis este legal sa se ceara elevilor bani la scoala ? de ex. fondul scolii,fondul clasei,diferite manuale si culegeri,parchet,perdele etc .Stiam de o ordonanta ... (vezi toată discuția)
Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)