avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Dacă soția mea este încă în divorț ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Dacă soția mea este încă în divorț cu fostul ...

Bună seara. Dacă logodnica mea este încă în divorț cu fostul ei soț, se poate face certificat de naștere pentru fetița noastră născută recent? Mă interesează doar dacă se poate face certificatul de naștere. Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2024
IoanFelix, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:48, 17 Noiembrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate, da, doar ca tatal din certificat e actualul sot.
Puteti transa paternitate acuma în instanță cu ocazia divorțului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este soția dvs la acest moment ci concubina ,..
Da, e concubina mea. Sunteți și dvs. de acord cu doamna care a dat primul răspuns? Se poate face?
acest răspuns util
Sigur ca se poate face , doar ca , in acel certificat , tatal va fi SOTUL mamei , nu dvs. Asta v-a spus si gi-jane2 .
acest răspuns util
Ii întocmiti copilului certificatul de nastere cu datele mamei și al soțului ( ca este născută în perioada casatoriei celor 2) ca sa poate beneficia și copilul de alocatie de stat la timp, mama sa își primească indemnizatie de maternitate apoi de creștere copil etc.
Ulterior, formulați cerere în instanta ca să tagaduiti paternitatea copilului astfel încât soțul mamei sa fie radiat din certificat și sa fiți trecut dvs ca tata biologic.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers și sa discutați in detaliu toate aspectele.
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat

Alte discuții în legătură

Numele de familie al copilului Mihaela Zim Mihaela Zim Buna, ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere la copil Vasilica-Irina Vasilica-Irina ce nume de familie al mamei va trece in certificatul de nastere al copilului daca eu port numele de casatorie a sotului care inca nu am divortat dar copilul ... (vezi toată discuția)