avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Dacă soția mea este încă în divorț ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Dacă soția mea este încă în divorț cu fostul ...

Bună seara. Dacă logodnica mea este încă în divorț cu fostul ei soț, se poate face certificat de naștere pentru fetița noastră născută recent? Mă interesează doar dacă se poate face certificatul de naștere. Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2024
IoanFelix, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:48, 17 Noiembrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg intrebarea, nelamurirea. Considerati ca un copil ar putea astepta fara certificat de nastere, ca si cum nu ar exista pe lume, pana se termina nu-stiu-ce neintelegere intre un parinte si alti oameni? Care ar putea fi temeiul?

Copilul se naste, se face certificatul. Nu, nu veti aparea dv. ca tata, dar puteti interveni in divort si rezolva situatia. Vorbiti cu un avocat, interventia s-ar putea sa ii fie defavorabila logodnicii.
Asa ne-a fost transmis de către o așa-numită "avocată bună" de aici, din Baia Mare. Am întrebat pentru că si nouă ni s-a părut fără logică. Mulțumim frumos pentru răspunsuri!

Liliana Gradinaru a scris:

Nu inteleg intrebarea, nelamurirea. Considerati ca un copil ar putea astepta fara certificat de nastere, ca si cum nu ar exista pe lume, pana se termina nu-stiu-ce neintelegere intre un parinte si alti oameni? Care ar putea fi temeiul?

Copilul se naste, se face certificatul. Nu, nu veti aparea dv. ca tata, dar puteti interveni in divort si rezolva situatia. Vorbiti cu un avocat, interventia s-ar putea sa ii fie defavorabila logodnicii.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-o fi spus ca il puteti tine fara certificat, ca poate astepta o solutionare a unui dosar in instanta, insa asta e altceva, ar fi o actiune deliberata a voastra, a parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele de familie al copilului Mihaela Zim Mihaela Zim Buna, ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere la copil Vasilica-Irina Vasilica-Irina ce nume de familie al mamei va trece in certificatul de nastere al copilului daca eu port numele de casatorie a sotului care inca nu am divortat dar copilul ... (vezi toată discuția)