avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, intentionez sa achizitionez o fosta ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, intentionez sa achizitionez o fosta centrala termica ...

Buna seara,
intentionez sa achizitionez o fosta centrala termica si sa o transform in locuinta.
Mentionez ca acum este un patrat cu geamuri si o usa.
Daca este posibil sa mi spuneti care sunt pasii pt aceasta transformare, aceasta constructie este lipita cu un colt de un bloc cu 4 etaje.

Va multumesc anticipat pt.raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 12:56, 18 Noiembrie 2024
Transformarea fostei centrale termice într-o locuință este posibilă, dar implică următorii pași:

Certificatul de urbanism: Solicitați acest document de la primărie pentru a afla dacă destinația clădirii poate fi schimbată.

Proiect tehnic: Angajați un arhitect autorizat pentru a elabora un proiect care respectă normele de siguranță și confort.

Avize și acorduri: Obțineți avize de la ISU, DSP și furnizorii de utilități. Dacă imobilul este lipit de bloc, acordul vecinilor poate fi necesar.

Autorizația de construire: Depuneți documentația necesară la primărie pentru a obține autorizația.

Lucrări de construcție: Contractați o firmă autorizată și respectați proiectul aprobat.
Vă mulțumesc pt.răspuns .
Nu exista nici o sansa sa transformati un punct CET im spatiu de locuinte.
Personal cunosc o situatie in care un fost angajat al primariei a reusit sa cumpere un astfel de CET si s-a pacalit ca nu il poate folosi decat pentru a depozita cauciucuri pe sezon iarna vara.
Daca nu este un parc intreg sa demolati si sa construiti din nou nu aveti nici o sansa.
Dupa demolare averi nevoie de autorizatii de construire si spatiul ramas nu va mai putea fi folosit tot ci doar la anumite distante legale de blocul existent. Cand este doar o centrala sunt zero sanse sa mai construiti ceva acolo.
Va putea fi folosit ca spatiu de depozitare dar chiar si asa puteti avea reclamatii din partea vecinilor din apropiere si s-a putea sa va sisteze activitatea.
Interesant ca utilizatorul Rpetrea s-a inscris special pe forum pentru a da raspunsul.
O fi interesat sa se faca vanzarea.

Daca imobilul e lipit de bloc nu are nici o sansa sa faca nimic .Doar sa il foloseasca asa cum e pna enerveaza pe cineva care sa il reclame si apoi nu il mai foloseste decat ca muzeu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare centrala apartament SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Locuiesc in Ploiesti si intr-un bloc in care se sisteaza apa calda din cauza restantelor.Doresc sa-mi montez centrala de apartament cu o firma ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica Zabriela Zabriela Buna ziua, blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)
Statie transformare curent electric Andreic22 Andreic22 Intr-o zona din Sector 4 din Bucuresti, fix langa o statie de transformare curent electric ( lipit de gard) a fost construit un bloc de locuinte. Cum a putut ... (vezi toată discuția)