avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada de 6 luni obținută dintr-un an lucrat în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada de 6 luni obținută dintr-un an lucrat în condiții ...

Perioada de 6 luni obținută dintr-un an lucrat în condiții speciale face parte din stadiul complet contributiv?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:36, 18 Noiembrie 2024
Nu , sporul de grupa nu face parte din stagiul contributiv . Este stagiu de cotizare , dar nu contributiv . Acesta ( stagiul contributiv ) este perioada de timp , calendaristica , in care s-a platit sau s-a datorat CAS .
Recalcularea actuala a pensiei nu tine cont de anii lucrati in grupa de munca, desi pentru grupa de munca s-a platit cas majorat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este stagiu de cotizare, dar nu intra in conditia de stagiu complet si nici in cel minim contributiv.
Stimate @POPA GHEORGHE , de ce spuneti ca nu se tine cont de suplimentul de stagiu datorat grupelor ? ca se tine , doar ca nu e socotit contributiv . Exact pentru ca s-a platit CAS majorat , legea prevede un supliment de puncte , rezultand o pensie mai mare . In plus , se primeste asa-numitul “ stagiu aferent “ , acel spor de stagiu de cotizare . In plus , se reduce varsta standard de pensionare , in functie de grupa ( conditiile ) in care s-a lucrat , si de perioada . Deci , sunt cel putin 3 beneficii in aceasta lege .
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator
M-am referit strict la intrebarea daca este stadiu complet contributiv.

Alte discuții în legătură

Am onoarea! aș dori să aibă amabilitatea cineva de pe-aici, ... Vali2024 Vali2024 Am onoarea! Aș dori să aibă amabilitatea cineva de pe-aici, să mă lămurească în detaliu ce înseamnă noțiunea de „Stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am 18 ani lucrați in românia, din care 8 ani grupa ... George Oldman George Oldman Bună ziua! Am 18 ani lucrați in România, din care 8 ani grupa 1 si 4 ani grupa 2. Am 60 de ani. Pot beneficia de iesire la pensie anticipat? Va ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie anticipata partiala? popacam popacam Am mai multe intrebari: 1.daca societatea unde sunt salariata nu a platit asigurarile ptr ultimele 6 luni si esste in faliment,pot beneficia de somaj? 2.pot ... (vezi toată discuția)