avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, situația mea este nu doar delicata dar ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, situația mea este nu doar delicata dar și complicata, ...

Bună ziua, situația mea este nu doar delicata dar și complicata, in legătură cu creditele de consum. Totul a început în 2022, in luna iunie am împrumutat 65000 lei la Cetelem, ulterior în august tot 2022 Ing 4 credite de 80.000 lei, salar 4700 lei la acea vreme.

1. **Situația financiară:**
- Salariu net: 4500 lei
- Sume de rata pe lună: 5000 lei
- 6 credite active, dintre care 4 la ING Bank

2. **Tratament abuziv din partea Credit Prime:**
- Rata inițială de credit: 600 lei
- Cerere de plată a unor sume imense, în detrimentul ratei inițiale, au cerut rata de 1950 lei
- Refacerea contractului fără a ține cont de lunile în care am plătit deja
- Plăți efectuate timp de 5 luni, care ulterior au fost anulate
- Prezența în continuare în biroul de credit negativ cu o datorie de 8900 lei.

3. **Încercări de soluționare:**
- Vizite la birourile ING Bank din Oradea
- Încercări de a obține ajutor de la alte bănci
- Tratament arogant și refuz de a oferi soluții, ba mai mult, ofițerul bancar nu crede că banca mi-a dat atâția bani cu gradul de îndatorare depășit

4. **Plângeri la instituții:**
- Plângeri la Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (ANPC) - fără răspuns
- Refuz de intervenție din partea Băncii Naționale a României (BNR) din cauza statutului de bancă olandeză al ING
- Anularea plângerilor (CSALB) la cererea creditorului

5. **Dovezi:**
- Mailuri, conversații pe mail și plăți efectuate
- Înregistrări telefonice cu operatorii
- Medicamente antistres luate din cauza situației
Întrebarea mea este: ce pot face? Aștept poprirea din salariul net, ca să rămân cu bani de mâncare, facturi, și întreținere copil, însă, e legal tot ce se întâmplă?
Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Guest24 , utilizator 18:53, 18 Noiembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa analizam legalitatea fiecarui credit este nevoie sa vedem fiecare dosar de credit. Nu imi este clar care e problema, ati luat credite ale caror rate depaseau salariul, veniturile, era clar ca nu aveti ce sa mancati si din ce intretine copilul, situatia nu a fost creata de banci fara stirea dv.
Daca se poate contesta sau diminua ceva trebuie vazut din dosarele de credit... nu stiu cum sa va ajutam aici. CSALB faciliteaza negocieri, pentru asta ambele parti trebuie sa fie de acord, nu este un abuz al bncii ca nu acceptat. Nu se fc plangeri la CSALB, deci nu se pot anula plangeri.
Nu avem detalii, regret. Cred ca trebuie sa contactati un avocat.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati călcat strâmb de cand v-ati împrumutat la ifn. Ca qti împrumutat la banca treacă mearga, dar sa împrumutați la ifn sume mari de bani, e sinucidere curata.
Încercați sa scapati de ele pe rand, sa faceți un efort și sa închideți ce unul pe rand, începeți cu cele cu dobanda cea mai mare.
Nu am scris chiar toată povestea cap coada, dar în principiu în 2023 am ajuns la un salariu de 8000 lei net, ulterior în 2023 octombrie s-a schimbat managementul in firma la care sunt angajată, fapt pt care încet încet salariul mi-a ajuns la 4500 lei aproximativ. În acești doi ani am încercat sa fac refinantare pt a nu plăti atât de mult, dar nu s-au putut. Cu credit prime au început probleme când obligată fiind de urgență sa împrumut ceva bani, totuși am făcut cereri la ING sa se rezolve când aveam salariul mai mic cu 40%. De asta am făcut plângeri.

Liliana Gradinaru a scris:

Ca sa analizam legalitatea fiecarui credit este nevoie sa vedem fiecare dosar de credit. Nu imi este clar care e problema, ati luat credite ale caror rate depaseau salariul, veniturile, era clar ca nu aveti ce sa mancati si din ce intretine copilul, situatia nu a fost creata de banci fara stirea dv.
Daca se poate contesta sau diminua ceva trebuie vazut din dosarele de credit... nu stiu cum sa va ajutam aici. CSALB faciliteaza negocieri, pentru asta ambele parti trebuie sa fie de acord, nu este un abuz al bncii ca nu acceptat. Nu se fc plangeri la CSALB, deci nu se pot anula plangeri.
Nu avem detalii, regret. Cred ca trebuie sa contactati un avocat.

Nu se primesc plangeri la CSALB. Nu cunosc in ce conditii ati cerut refinantare sau altceva, nu pot analiza. Nu este un abuz sa fie refuzata o cerere de creditare, nu am date sa inteleg situatia.
In teorie nu acuz banca pt faptul că nu au făcut refinantare, dar ei m-au acuzat pe mine spunând că ei nu mă cred că banca mi-a dat bani peste gradul de îndatorare. In condițiile in care in 2022 aveam rate de 4000 lei în august la un salar de 4700 lei. Ulterior, cu scăderea salariilor nu au dorit să colaboreze pentru o reeșalonare sau recalculare. Între timp eu mi-am platit mereu ratele, dar în întregime problemele mele sunt cu Credit Prim sau Ecofinance. Ei au refuzat medierea cu CSALB, m-au abuzat efectiv, am un contract care nu a fost respectat de către ei, nu mi-au trimis plan de rambursare, deci am făcut plângere la ANPC, fără răspuns. Pt ING m-am plâns la BNR dat fiind faptul că avusesem o scădere mai mare de 15% a veniturilor dar la telefon îmi spuneau sa îmi rezolv singura problema.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu se primesc plangeri la CSALB. Nu cunosc in ce conditii ati cerut refinantare sau altceva, nu pot analiza. Nu este un abuz sa fie refuzata o cerere de creditare, nu am date sa inteleg situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale cu ipoteca si riscul de lichiditate hevior hevior In luna mai 2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca (in euro) la ING Bank. In contract scrie asa: [i]Rata dobanzii folosita pentru ... (vezi toată discuția)
Credite bancare/ifn-uri Arrow127 Arrow127 Daca o banca mi-a facut o refinantare partiala ( mi-au ramas cateva IFN-uri lunare iar la unul am o rata de 770 lei/luna ) care pana la urma nu m-a avantajat ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la birou de credite ContSters373867 ContSters373867 Buna seara, numele meu este........ si fac aceasta sesizare uramre a incercari de a rezolva pe cale amiabila o situatie destu de delicata. Am accesat de la ... (vezi toată discuția)