avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie autoturisme sh cu numar de km limitat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie autoturisme sh cu numar de km limitat

Buna ziua, datorita faptului ca in nici o lege nu este specificat toate datele referitoare la garantie,doar garantia conform Legea 449/2003 și OUG 140/2021 , avem urmatoarea speta si nelamurire pe care dorim sa ne ajutatii, motorul autoturismului rulat achizitionat de la dealer a cedat, garantia acopera reparatia motorului dar este pe o perioada de un an si 10.000 km, acesti 10.000 de km conform legii sunt valabilii ? Am depasit acest numar de km cu 582 km. Va multumim, asteptam o lamurire din partea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 15:19, 19 Noiembrie 2024
Buna ziua,
Legea 449/2003 a fost abrogata prin OUG 140/2021. Aici, la art. 9, alin (5), legiuitorul a stipulat si termenul de garantie pentru produsele SH (produse de ocazie): În cazul produselor de ocazie, consumatorul si vanzatorul pot conveni asupra unor conditii contractuale sau acorduri avand o perioadă de răspundere contractuala sau un termen de prescriptie mai scurta decat cele prevazute la alin. (1)-(4), cu conditia ca astfel de perioade ori termene mai scurte sa aiba o durata de minimum un an de la data livrarii bunului.
Observam ca, legiuitorul nu pomeneste nimic despre vreo limita de km. Cu siguranta, trebuie sa detineti un certificat de garantie comerciala dat de vanzator, care sa contina cel putin informatii cu privire la:
- dreptul dumneavoastra la masuri corective, in caz de neconformitate
- elementele asupra carora se aplica garantia comerciala
- conditiile acordarii garantiei
- procedura in cazul aparitiei unei neconformitati
- numele si adresa vanzatorului.
Cititi cu atentie certificatul de garantie, iar daca nu ati incalcat conditiile de acordare a garantiei si aveti refuzul in scris al vanzatorului de remediere in garantie, va sfatuiesc, in prima faza sa sesizati ANPC.
Succes si numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este legea aplicabila in timp in cazul rezolvarii reclamatiilor de garantie john32 john32 Buna ziua. Care este legea aplicabila in cazul rezolvarii reclamatiilor de garantie pentru neconformitatea produselor? Cea in vigoare la data vanzarii ... (vezi toată discuția)
Garantie piesa schimbata in garantia masinii diakrisis diakrisis Buna ziua, Am schimbat o piesa la masina personala in ultima luna de garantie. Dupa 4 luni, am constatat ca piesa schimbata este defecta si am revenit la ... (vezi toată discuția)
Garantie produs ContSters256555 ContSters256555 Buna ziua, Zilele trecute am comandat un Laptop online de la Altex, in oferta respectiva se mentiona la \\"specificatii produs\\" termenul de garantie de 2 ... (vezi toată discuția)