avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am fost in crestere copil pana in iunie, nu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am fost in crestere copil pana in iunie, nu am avut ...

Buna ziua , am fost in crestere copil pana in iunie , nu am avut cu cine sa il las sa merg la munca si mi-am depus actele de Somaj , in prezent voi lua 6 luni de somaj, si am aflat ca sunt din nou insarcinata , mai pot beneficia de indemnizatie crestere copil 2 ani? Sau ce ar trebui sa fac. Sa beneficiez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 19 Noiembrie 2024
da, puteti beneficia din nou de indemnziatia pentru cresterea copilului.

va trebuie : adeverinta de la AJPIS pentru primul CCC si adeverinta de la AJOFM pentru perioada de somaj.
Si inca o intrebare , daca eu am depus dosarul in septembrie de somaj , si luna asta noiembrie o sa iau banii dupa 20 .. intrebarea mea este , luniile iulie, august septembrie nu am avut venit . In iunie a implinit 2 ani baiatul, si luniile astea am stat acasa , si in septembrie am bagat somajul ( nu am stiut ca pot beneficica de somaj). Mai pot lua indemnizatie inca 2 ani ? Daca eu termin in aprilie somajul , si as naste undeva prin iulie . Daca depun actele ce mi-ati spus dumneavoastra cu adeverinta de la somaj si ajpis . Imi aproba ? Sau cum sa fac?
data prezumata a nasterii iulie 2025

perioada eligibila CCC2 : august 2023 -iulie 2025 .. in aceasta perioada trebuie sa aveti minim 12 luni eligibile ( somaj, CCC, prestarea activitate etc.)

Lunile nu trebuie sa fie consecutive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata dupa icc Madaaa Madaaa Buna ziua! Am urmatoarea speță: inainte de a ramane insarcinata nu mai lucram insa am beneficiat de ICC pentru ca am realizat venituri supuse impozitului ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie? Olivia2009 Olivia2009 Bună seara, În anul 2017 , am absolvit liceul (luna iulie) iar in luna august am depus dosarul la ajofm , terminând cursurile in luna februarie 2018 Iar ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate dupa concediu crestere copil cristinagradinaru cristinagradinaru Buna ziua, Va rog sa ma indrumati si pe mine cum sa rezolv urmatoarele situatii: In data de 08.02.2014 am nascut; pe data de 08.01.2015 trebuia sa ma intorc ... (vezi toată discuția)