avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura la bloc. Avem o problema, in blocul in care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura la bloc. Avem o problema, in blocul in care locuiesc, ...

caldura la bloc.
Avem o problema, in blocul in care locuiesc, presedintele nu vrea sa faca aerisirea la calorifere, pe motiv ca nu s-au stabilizat temperaturile afara. Dumnealui doreste sa fie cel putin o luna cu temperaturi sub 10 grade ca sa poata chema sa faca aerisirea. Gaseste motive si spune ca sunt lucrari pe retea si nu vor cei de la punctul termic sa vina sa faca aersirea la calorifere. Noi stam si facem frigul, sunt familii cu copii mici...... Ce-i de facut ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:42, 20 Noiembrie 2024
Multumesc pentru raspuns, la anul , cand instalatia va fi golita, voi monta un aerisitor..
Nu vreau sa va contrazic, insa ati intrebat un instalator? Nu de alta, dar nu am vazut pna acum calorifer de fonta care sa nu poata fi aerisit.
multumesc frumos, o sa montez un aerisitor la prmavara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei, daca nu ati vazut dvs., nu inseamna ca nu exista asa ceva.
Va pot informa ca 99% dintre caloriferele din fonta, model vechi, nu au fost prevazute cu aerisitoare.
Chiar as baga mana in foc ca nici caloriferele mai noi nu au prevazute asemenea dispozitive "din fabrica", decat daca "omu" solicita asa ceva si atunci de la pravalie, comanzi si acest accesoriu care se monteaza la partea superioara a caloriferului, pe acea piulita - destul de mare, careia i se practica o gaura cu filet, unde se insurubeaza acel aerisitor - si care se foloseste la nevoie.
In fine, d-na Adriana a prins ideea. Repet, daca vorbiti cu un instalator priceput, acesta va poate monta acel aerisitor, chiar acum, in conditiile in care instalatia este sub presiune - adica, sunt mai multe conditii care trebuie respectate si care instalatorul le stie. Daca zice ca acum nu se poate, ramane pentru sezonul urmator !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce modele sunt alea? Ca nu stiu...
De aerisit am aerisit, de cercetat am cercetat, sistemele vechi sunt mult mai flexibile, caloriferele sunt din elementi, de regula, ultimul element are ca inchidere un robinet.
Cele si mai vechi, dinainte, aveau sisteme de aerisire pe nivel, erau niste butelcuțe mici situate mai sus de nivelul unei centrale, ajungeai greu la ele, dar se ventila simplu si erau in zone comune.
Oricum, inclusiv acum, aerisirea unei coloane este situata in zone comune, nu e cu acces inchis, asa incat o poate face orice locatar.
Chiar sunt curioasa, pe net nu am gasit niciun model vechi fara aerisire.
Nu sunt atoatecunoscatoare, de aia intreb, ce model o fi ala?

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj ... cyan cyan Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter. Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea ... (vezi toată discuția)
Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)