avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie dupa legea veche
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie dupa legea veche

Buna ziua,
Sunt nascuta in 7 ianuarie 1954, si doresc sa ies la pensie dupa legea veche , adica la 57 ani.Mentioneaz ca am lucrat ca functionar public din martie 1977 pana in iunie 2005 cand mi-am dat demisia plecand din tara.As dori un raspuns de la Dvs.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:53, 9 Februarie 2010
1. Intrucat sunteti nascuta in ianuarie 1954, varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 8 luni, cu un stagiu complet de cotizare de 29 de ani si 4 luni.
2. Asadar puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta incepand cu septembrie 2013, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si 8 luni;
3. Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala, intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare cerut de lege (aveti numai 28 de ani si 2 luni).
4. Cred ca prin "vechea lege" intelegeti actuala lege nr.19/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot pleca in pensie??? bodo gabriella bodo gabriella Ma interesez pt cineva: in ianuarie face 57 de ani, are 41 de ani vechime din care 8 ani grupa a 2a. Cand pot iesi la pensie normala. Va multumesc pt timpul ... (vezi toată discuția)
Pensionare aura 48 aura 48 Bună ziua, Am citit un articol pe avoct net .ro în care se spune că vârsta standard dede pensionare ptr.femei este de 59 ani şi 8 luni şi vechime ... (vezi toată discuția)
Pensie Chitu Elisabeta Chitu Elisabeta O doamna nascuta in apr.1954,30 de ani vechime,am nascut 3 copii.Cand poate iesi la pensie anticipata.Multumesc (vezi toată discuția)